Koncertas buvo P. Gabrielio koncertinio turo „Back to Front“ dalis. Per pastaruosius dvejus metus surengti tik 34 šio turo pasirodymai.

Pasirodymą pradėjo muzikančių duetas iš Stokholmo Jennie Abrahamson ir Linnea Olson, dainavusios ir grojusios smuiku bei vibrafonu. „Labas, Lietuva. Šį vakarą pradėsime su dviem labai talentingomis atlikėjomis“, – taisyklingai iš lapuko skaitydamas lietuviškus žodžius muzikantes pristatė pats P. Gabrielis.

Koncertą sudarė trys dalys. Pirmojoje žiūrovų laukė akustiniai kūriniai. Antrojoje – pilno garso „elektrinė“ programa. Paskutiniojoje Peteris Gabrielis atliko visas be išimties savo populiariausio albumo, 1986 m. išleisto „So“ dainas.

Koncerte jam talkino būtent ta muzikantų grupė, su kuria jis albumą „So“ įrašė. Šio albumo dainos Lietuvos melomanams yra gerai žinomas – „So“ buvo vienas iš retų Sovietų sąjungoje išleistų Vakarų muzikos albumų.

Koncertas buvo užbaigtas daina „Biko“, skirta 1977 m. žuvusiam kovotojui už juodaodžių teises Stephenui Biko. „Visa kita priklauso nuo jūsų“, – apeliuodamas į žmonių kovą už savo teises koncertą užbaigė atlikėjas.

Jau šeštadienį atlikėjas keliaus į Rygą, kur surengs koncertą Rygos arenoje. Vėliau „Back to Front“ gastrolės tęsis Skandinavijos šalyse ir Vokietijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)