Iš anksto perspėjęs, kad sezono atidarymo lyginti su anksčiau Arūno Valinsko organizuojamu festivaliu dėl mažesnių organizatorių pajėgų lyginti nereikėtų, Neringos savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis vylėsi, kad šventė žiūrovams vis dėlto bus įspūdinga.

"Penktadienį, prasidedant pagrindiniams renginiams, įtampa buvo didžiulė, nes vis dėlto buvo niūroka. Nidos prieplaukos aikštėje, kur vakare vyko koncertas, apie 2,5 tūkst. žmonių talpinanti erdvė buvo beveik užpildyta, naktinėje diskotekoje jaunimas šėlo iki ryto. Vaizdas gal ir nebuvo labai liūdnas, tačiau pasakysiu tiesiai šviesiai - atidarymas nekoks", - prisipažino N. Lendraitis.

Prastą orą ir nedžiuginančias sinoptikų prognozes kaltinęs organizatorius dar tikėjosi didesnio žmonių antplūdžio šeštadienį, tačiau linksmybės Nidoje mūsų tautiečių pernelyg nesuviliojo. Nors rokenrolo ritmais prasidėjęs koncertas "Auksinės Nidos dainos", kuriame dainavo Deivis, Mantas, R. Striškaitė ir kiti atlikėjai, buvo pristatytas projektas "AC/DC", šoko "Žuvėdros" pora, publikai, atrodo, patiko, žmonių nebuvo daug.

Bendrovės "Smiltynės perkėla" darbuotojų teigimu, šeštadienį jau nemaža dalis Neringos svečių keltais kėlėsi atgal į uostamiestį. Nors į Kuršių neriją besikeliančių žmonių ir automobilių srautas buvo šiek tiek didesnis nei eilinį savaitgalį, tačiau tokio, kokio tikėjosi "Smiltynės perkėla", nebuvo.

Šeštadienį projekto "Vaikai - vaikams" dalyvių pasirodymą bei tarptautinio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatą stebėję Nidos svečiai svarstė, jog šventės programa nelabai viliojanti arba net kraipė galvas nežinodami, kas apskritai vyks.

Pasak vilnietės Larisos, prieš dvejus metus vykusi sezono atidarymo šventė jai patikusi labiau.

"Tikėjausi linksmesnio šeštadienio. Tuščia, mažai žmonių. Gal reikėjo suorganizuoti kokių tautinių šokių ir dainų kolektyvų koncertų - juos stebint gyvai būna gana smagu", - svarstė Larisa.

Iš Raudondvario atvykusi ponia Alina sakė net nerandanti niekur šventės programos.

"Pasigendu rimtesnės, galbūt kamerinės muzikos koncertų, kokių visada būdavo Nidoje. O šiaip atvažiavome ne dėl atidarymo, tiesiog pailsėti. Galvojom, kad oras geresnis bus, bet bent jau nelyja", - sakė ponia Alina, pripažinusi, kad bet kokiu atveju Nida ją traukia labiau nei Palanga.

Vis dėlto buvo ir tokių, kurie oro nepeikė. Klevu ir Tomu pasivadinusių nidiškių teigimu, A. Valinsko organizuojamas festivalis būdavo tikrai linksmas, tačiau svarbiausia yra emocijos ir nusiteikimas.

"Nuotaikos tikrai geros", - patikino vaikinai ir nuskubėjo į prieplaukos aikštę, kur vyko pagrindiniai renginiai.

Užsienio turistų Nidai, kaip visada, netrūko, tačiau, anot N. Lendraičio, su atidarymo švente jų atvykimo sieti nereikėtų.

"Kalbėjau su kelių poilsio namų atstovais ir pasirodė, kad jie savaitgalį buvo užpildyti užsienio turistų, ypač vokiečių. Vis dėlto jie atvyksta ne dėl šventės, nes apie ją tiesiog nežino", - sakė N. Lendraitis.

Jam antrino ir Neringos kultūros ir turizmo centro "Agila" darbuotoja Inga.

"Užsienyje šventė nėra išreklamuota, bet atvykę turistai, sužinoję apie atidarymą, nudžiunga. Daugiausiai šį savaitgalį pas mus lankėsi vokiečiai ir lietuviai, bet buvo ir škotas, australas, suomis bei graikas. Taip pat du olandai. Kai kurie iš jų buvo su lietuvaitėmis - mums malonu, kad turistus iš užsienio mūsų tautiečiai atsiveža į Nidą. Vadinasi, čia tikrai yra ką parodyti", - sakė Inga.

Dėl negausaus svečių būrio savaitgalį Nidoje nebuvo ir jokių didesnių neramumų. Pasak Neringos policijos komisariato atstovų, šventė praėjo gražiai, tiek vietos gyventojai, tiek svečiai elgėsi kultūringai. Neprireikė ir papildomų policijos pajėgų - šventės metu patruliavo tik Neringos pareigūnai.