„Džiaugiuosi, kad Violeta grįžta į „Midsummer Vilnius“. Dar pernai, negalavimams dėl ligos jai sutrukdžius susitikti su publika, ji iškart pažadėjo kitąmet atvykti į vasaros Vilnių. Labai tuo džiaugiuosi, turėdamas atminty jau bene dešimt drauge rengtų koncertų Lietuvoje bei užsienyje su Nacionaliniu simfoniniu orkestru“, – kalba maestro M. Pitrėnas.

Festivalio atidarymo koncerte klausytojų laukia spalvinga bei jausminga muzika, rašoma pranešime spaudai.

„Nuo baroko Händelio iki itališkos neapolitana, nuo verdiškųjų arijų-žudikių iki prancūziškųjų Dalilos ir Carmen, – platus stilių ir nuotaikų spektras, lyg per vieną valandą pralėkęs turiningas gyvenimas!“ – poetiškai programą atskleidžia M. Pitrėnas.

Violeta Urmana ir Modestas Pitrėnas pasirodys „Midsummer Vilnius“

Pasak jo, Vilniaus publika turės išskirtinę galimybę išgirsti scenos žvaigždę, kuri Lietuvoje lankosi labai retai.

„Violeta – ypatingos prabos scenos žmogus, savyje derinantis aukščiausią vokalinę techniką, ypatingą scenos inteligenciją ir, žinoma, Dievo dovanotą balsą, kuris jaudina ir įkvepia. Šie kriterijai, pagrįsti ilgamečiu darbu, atnešė jai pasaulinį pripažinimą ir įvertinimus. Labai kviečiu liepos 17-ktosios vakarą praleisti kartu su mumis“, – sako maestro.

Liepos 17 ir 28 dienomis Valdovų rūmų Didžiajame kieme įvyks aštuntasis „Midsummer Vilnius“ festivalis. Lankytojų laukia „Fink orchestra“, Francesco Tristano (LUX) su Naujųjų idėjų kameriniu orkestru NIKO, Kenny Garrett, Alina Orlova, Garbanotas ir daugybė kitų.

Programoje – ypatingai reti, specialiai festivaliui kuriami muzikiniai pasirodymai bei Anželikos Cholinos šokio spektaklio premjera. Lankytojų laukia 11 įsimintinų vakarų po atviru dangumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją