Vakaruose Urmanos vardu žinoma Lietuvos dainininkė - mecosopranas - ketvirtadienio vakarą atliko pagrindinę Kundri partiją pirmajame iš penkių Richardo Wagnerio operos "Parsifalis" spektaklių.

"Parsifalis" Niujorko "Metropolitan Opera" scenoje atliekamas nuo 1991 metų. Iki šeštadienio Niujorko operoje lietuvė dar keturis kartus pasirodys šiame spektaklyje.

V.Urmanavičiūtės partneris scenoje buvo neseniai 60-metį atšventęs vienas garsiausių pasaulio tenorų Placido Domingo, dainavęs Parsifalio partiją.

Lietuvos solistės pasirodymą Niujorke pasaulinė naujienų agentūra "Associated Press" pavadino vienu įspūdingiausių pastarųjų metų operos debiutų: "V.Urmanos balsas pasižymi retu delikatumu ir lygumu".

Šeštadienio "The New York Times" dienraščio numeryje išspausdintoje Anthony Tommasini recenzijoje taip pat negailima pagyrų V.Urmanavičiūtei. Pasak "The New York Times", lietuvė dainuoja su laukiamu ekspresyvumu ir išraiškingai pagauna herojės kančią.

"Klausydamiesi P.Domingo matome puikų tenorą jo auksinės brandos amžiuje, tuo tarpu Lietuvos mecosoprano Violetos Urmanos Kundri praneša apie jaudinantį artistės atvykimą. Panelės Urmanos balsas turi švytintį švelniai šaltą toną", - lietuvės pasirodymą gyrė A.Tommasini.

Nors iki kito šeštadienio lietuvių operos solistės Niujorke laukia dar keturi pasirodymai "Parsifalyje", ji rado laiko ir užvakar koncertavo Vašingtono lietuviams. Į Vašingtoną V.Urmanavičiūtė-Urmana atvyko ir tuoj po pasirodymo išvažiavo atgal į Niujorką automobiliu.

Prie žvakių šviesos Lietuvos ambasadoje Vašingtone surengtame koncerte V.Urmanavičiūtė-Urmana atliko Aldonos ariją iš Amilcare Ponchielli operos "Lietuviai", o su savo draugu operos dainininku Vaidu Vyšniausku - duetą iš "Otelo", taip pat Eboli ariją iš "Don Karlo" ir ariją iš Balio Dvariono operos "Dalia".