Dešimtį dienų Nidos meno kolonijoje reziduosiantį edukacinį projektą koordinuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA). Šiais metais trečią kartą rengiamo „Proceso“ dėmesio centre – muzikos ekologija. Pastaruoju metu itin aktuali kūrybinė laboratorija tiria ryšius tarp muzikos elementų – harmonijos, ritmo, melodijos ir t.t., muzikos atlikėjų, kompozitorių, prodiuserių, auditorijos tarpusavyje ir su juos supančia aplinka.

„Muzikos laboratorija PROCESAS“ – tęstinis projektas, prasidėjęs 2009 m. kaip tarptautinė kūrybinė laboratorija, sumanyta ir įgyvendinta „Vilnius Europos kultūros sostinės“ programoje. Projekto autorių komanda nutarė tęsti laboratoriją, ją keliems metams orientuojant į bendradarbiavimą tarp aukštojų mokyklų ir sukviečiant jose dalyvauti kompozicijos studentus ir dėsytojus iš Šiaurės ir Baltijos šalių, tad trejus metus muzikos laboratorija pulsuoja skandinavišku ritmu.

2013 m. muzikos ekologijos klausimus kūrybiškai tyrinėsiančiai laboratorijai vadovaus Švedijos kompozitorių sąjungos prezidentas, kompozitorius ir atlikėjas Martin Q Larsson, kuris yra keleto šiuolaikinės muzikos projektų iniciatorius bei „Kompozitorių radijo“ autorius.

„Muzikos laboratorijos PROCESAS“ projekto metu jaunieji kompozitoriai iš Lietuvos, Švedijos, Latvijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos klausys paskaitų, dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vienaip ar kitaip bus susijusios su ekologijos tema. Proceso metu iš muzikinių eskizų gimę kūriniai bus tobulinami ir pristatomi publikai Neringos erdvėse liepos 2 ir 3 dienomis. Kūrinius atliks Lietuvos fleitų kvartetas – Giedrius Gelgotas, Lina Baublytė, Albertas Stupakas ir Fausta Drūlytė bei patys kompozicijos studentai.

Nordplus IP „Muzikos laboratorija PROCESAS“ – edukacinis projektas, kurio pagrindinis tikslas yra skatinti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą, sudarant sąlygas kompozicijos studentams tobulintis tarptautinėje aplinkoje, o taip pat skatinti kūrybinius ryšius tarp jaunųjų kūrėjų ir atlikėjų, dalintis naujomis idėjomis ir kas skleisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)