-
Giedriau, kaip nutiko, jog naują „Nextų“ dainą išgirdome net po pusantrų metų absoliučios tylos?

- Grupės lyderio Antonijaus ir mano gyvenimuose įvyko daug netikėtų posūkių, kurie nejučia sustabdė kūrybinį grupės procesą. Antonijus įsidarbino renginių organizavimo firmoje „Elitaz“ ir atsidavė šiam darbui, o aš pradėjau studijuoti muzikos vadybą. Be to, ėmiausi „sukti“ vieną verslo reikaliuką su italais, tačiau nenoriu apie tai per daug pasakoti.

Keitėsi muzikos leidybos organizacijos, turėjusios išleisti mūsų debiutinį albumą, vadovybė. Pradėjome konfliktuoti su naująja valdžia, tad tai irgi turėjo įtakos mūsų apsisprendimui. Tačiau reikia pasidžiaugti, jog viskas grįžta į senas vėžes ir debiutinis albumas - vėl artimiausiuose planuose.

- Tai kol kas tik planai ar jau ir realiai ką nors nuveikėte?

- Šiuo metu daug dirbame prie albumo leidybos ir tikrai manome, jog iki liepos naujasis darbas gulės ant muzikos prekių parduotuvių prekystalių. Albumo muzikinė medžiaga jau beveik surinkta. Beliko surengti viršelio fotosesiją ir susirasti rėmėjų albumo gamybai.

- Kokiu tikslu leidžiate albumą?

- Norime parodyti žmonėms, kad per visus tuos ketverius metus nuo grupės įkūrimo esame įrašę daugiau nei tas tris ar keturias visiems gerai žinomas dainas. Tenemano gerbėjai, jog mes tik pažaidėme su muzika ir ją palikome. Į muzikavimą žiūrime rimtai.

- Ar po ilgai laukto albumo pasirodymo negalvojate kiekvienas eiti savais keliais ir pradėti solines karjeras?

- Nemanau, tiesą sakant, net neįsivaizduoju, kaip mes vienas be kito sugebėtume ką nors daryti, kurti. Dirbdami kartu vienas kitą papildome, padedame vienas kitam, kai reikia - ir subines apsispardom, jei kas iš mudviejų bando stabdyti kokį nors muzikinį sumanymą, projektą.

„Holivude“ (TV3 organizuotas realybės šou, - red. pastaba) su Antonijumi nebuvome draugai, gal net nedidelę antipatiją vienas kitam jautėme. Tačiau po realybės šou tarp mūsų atsirado abipusė iniciatyva kurti, tad ją sėkmingai ir įgyvendiname. Manau, būtent todėl „Nextai“ turėtų gyvuoti dar ilgai ilgai.