„Yra šeimos narių, su kuriais aš nebeturiu santykio, vien dėl savo orientacijos. Ir aš jų nepakeisiu, kaip ir jie manęs“, – kalba Rūta MUR, su filmo „Rockstarai“ komanda vaikštinėdama Klaipėdos paplūdimiu ir žavėdamasi įspūdingu saulėlydžiu.

Šiandien ji – viena ryškiausių šalies muzikos pasaulio žvaigždžių. Tačiau Rūtai tenka mokėti žinomumo kainą, rašoma pranešime spaudai.

„Kuo tu – garsesnis, tuo labiau tavęs nekenčia“, – sako ji.

Rūta MUR – intravertė, pakeliui į didžiąją sceną ne kartą turėjusi persilaužti. Nugalėti save. Išdrįsti. Jos mama filme nesulaiko ašarų: „Tai žmogus, kuris turi tiek daug drąsos ir vidinės jėgos eiti savo keliu. Ypatingai, kai neatitinki visuomenės standartų... Aš neatlaikyčiau.“

Mamų vaidmuo žvaigždžių gyvenime – išskirtinis. Tai aiškiai leidžia pajusti „Rockstarų“ kūrėjai, pastaruosius metus praleidę labai arti garsenybių tiek darbinėje, tiek intymioje namų aplinkoje.

„Visų šio filmo herojų mamos – ypatingos. Jos mato savo vaikų tikruosius veidus ir besąlygiškai juos palaiko. Mes norėjome parodyti šių dienų žvaigždžių kelią nuo mamos iki M.A.M.O.S. Juk ir tada, kai kūrėme būsimų muzikos apdovanojimų pavadinimą – M.A.M.A., kalbėjomės apie tai, koks tai yra šiltas, jaukus žodis: mama augina, globoja, ji visada yra šalia, padeda ir galop M.A.M.A. apdovanoja, – pasakoja prodiuseris Martynas Tyla. – Filme „Rockstarai“ žvaigždes matome tokioje pat natūralioje šviesoje, kokioje jas mato mamos. Scenoje tie žmonės gali būti vienokie, bet buityje – tokie pat, kaip ir visi. Skirtumas tik toks, kad jiems tenka nešti savo populiarumo naštą, kuri jų gyvenimus stipriai apsunkina.“

„Visi keturi filmo herojai – Rūta MUR, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Remis Retro ir Gamka – yra kitokie. Ir dėl to kitoniškumo jie labai kenčia mūsų visuomenėje, gauna daug „heito“. Pasakyti, kad sulaukia „neigiamų komentarų“ būtų per silpna. Jie girdi rimtus grasinimus, nes augant populiarumui, auga ir neapykanta. Ir jiems visiems yra kilę klausimų: ar verta toliau žengti šiuo keliu, ar verta kurti, nes kai vožia tokios pykčio bangos, atrodo, kad esi niekam nereikalingas. Bet po nakties – diena, o po dienos – daina“, – sako filmo režisierius Dominykas Kubilius.

„Tai, kaip „Rockstaruose“ atsiskleidžia atlikėjai, parodo, kad jie nėra atitrūkę nuo žemės. Taip, čia skamba ir keiksmai, ir tai, ko, galbūt, nenorime girdėti, bet toks ir yra jų kasdienis gyvenimas, kuriame būna visko“, – sako M. Tyla.

Rūtos MUR pasakojimas taip pat bus daugiasluoksnis.

„Visą gyvenimą atsiminsiu tą vakarą“, – ištaria ji, pradėdama „Eurovizijos“ atrankos temą.

Finale Rūta MUR surinko 12822 žiūrovų balsus ir jų balsavimo lentelėje užėmė 1 vietą, tačiau komisijos žodis lėmė, kad atlikėja liko antra. Kaip tai paveikė Rūtą MUR? Kokia intymi dedikacija lydi jos naują dainą „Forever“? Ir kaip reagavo Rūtos mama, kai vieną dieną virtuvėje ši pagaliau išklojo, kas iš tiesų siejo su drauge, besilankiusia jų namuose.

Jaudinančiai atviro filmo „Rockstarai“ išankstinė premjera – sausio 11 d., o nuo sausio 12-osios jis pasirodys visos Lietuvos kino teatruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)