„Dauguma mūsų yra užaugę su „Queen“ muzika, tad įgyvendinti šį projektą yra didelis malonumas. Spalio 9 dienos vakaras bus skirtas Freddie Mercury, neeilinei ir charizmatiškai asmenybei, iš kurio dar šiandien galėtų pasimokyti ir pasisemti įkvėpimo kiekvienas, norintis lipti ant scenos,“ – pranešime spaudai sakė Vee.

Priminsime, kad „Queen“ iki šiol yra viena įtakingiausių bei populiariausių roko grupių, susikūrusi 1970 m. ir per savo karjerą išleidusi 15 studijinių, 5 gyvo garso bei begalę rinktinių albumų. Jų muzika visada stebino netikėtomis aranžuotėmis, įvairiapusiškumu, vokalo harmonijomis bei Freddie Mercury charizmatišku sugebėjimu įjungti į pasirodymus visą publiką.

1985 m. įvykęs „Queen“ „Live Aid“ koncertas yra išrinktas geriausiu roko muzikos pasirodymu visoje muzikinėje istorijoje. 1988 m. spalio 8 d., jau sunkiai sirgdamas AIDS, Freddie Mercury paskutinį kartą pasirodė scenoje. Viešai apie savo ligą prakalbęs 1991 m. pabaigoje, jis mirė sekančią dieną po pranešimo spaudai pasirodymo. Dar po 4 metų išėjo paskutinis grupės albumas „Made In Heaven“, kuriame buvo sudėtos dar niekur neskelbtos dainos.

Mantas Jankavičius, kuris renginyje įkūnys legendinį grupės lyderį, šiuo metu intensyviai repetuoja ir ruošiasi premjerai.

„Norint perteikti bent dalį Freddie Mercury charizmos ir muzikinių gebėjimų, reikia įdėti nemažai pastangų. Aišku, nesiekiu prilygti Freddie, bet stengsimės, kad žmonės atėję į renginį, pajustų „queenišką“ dvasią. Daug dirbame, bet tai daugiau džiugina nei vargina, nes mums visiems ši grupė yra legenda, su kuria augome ir iš kurios mokėmės,“ – sakė Mantas.

„Tabami“ komanda prasitarė, kad nebuvo lengva atsirinkti dainas renginio programai. „Queen“ yra sukūrę tiek daug visiems žinomų hitų, kad buvo labai sunku atrinkti tik keliolika iš jų, kuriuos atliksime premjeros metu,“ – sakė Mantas Jankavičius.

„Tabami goes Queen“ projekte pasirodys būrys profesionalių muzikantų, tarp kurių puikiai visiems žinomi Tomas Varnagiris, Aleksandras Ten, Alexej Arslanov, Liutauras Janušaitis bei Andrius Daugirdas.

„Tai puikūs muzikantai, kuriems „Queen“ muzika yra artima ir brangi, tad jie tikrai atliks ją geriausiai. Manau, kad ir visiems žiūrovams, kuriems „Queen“ visada buvo prie širdies, šis vakaras suteiks daug sentimentų ir paliks nemažai gerų įspūdžių,“ – pridūrė Vee.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją