Šiandien „Tokio Hotel“ pristato prieš penkiolika metų jų pirmuoju superhitu tapusios dainos „Monsoon“ netgi dvi naujas versijas – anglų ir vokiečių kalbomis bei vaizdo klipą pastarajai.

Tokio Hotel – „Monsoon 2020“ (vok. versija ir vaizdo klipas)

Begalinė sėkmė privertė sustoti

Išskirtiniu stiliumi pasižymėjusį grupės vokalistą Billą Kaulitzą pastebėdavo ir įsimindavo net ir tie, kurie nesidomėjo tokio žanro muzika. Jo įspūdinga japonų animacinio filmuko herojų primenanti išvaizda ir įsimenamas balsas tapo grupės vizitine kortele.

Nuo pat pradžių „Tokio Hotel“ sėkmės istorija primena pasaką. Vos po šešių mėnesių, kai identiški dvyniai Tomas ir Bilas kartu su dviem mokyklos draugais Georgu ir Gustavu sukūrė grupę ir įrašė hitą „Through the Monsoon“, „Tokio Hotel“ tapo sėkmingiausia vaikinų grupe Vokietijoje. Netrukus juos šlovinti ėmė ir užsienio jaunimas.

Dar po kelių mėnesių jie net negalėjo ramiai išeiti į gatvę. Grupę užplūdo didžiulis gerbėjų, o kartu su tuo ir intensyvus žiniasklaidos dėmesys. Tai lėmė, kad dar po kelių sėkmingų albumų jie nusprendė padaryti pertrauką, po kurios „Tokio Hotel“ grįžo pasikeitę.

Naujas skambesys tarsi leido jiems nutolti nuo buvusio įvaizdžio ir pradėti kiek kitokį kelią. Iš viso ši legendinė vokiečių vaikinų grupė išleido šešis albumus, laimėjo 70 platininių ir 120 auksinių įrašų apdovanojimų, taip pat 110 apdovanojimų statulėlių 68 pasaulio šalyse.

Naujas etapas žada kai ką įdomaus

Dabar žymieji dvyniai gyvena Los Andžele. Vienas iš brolių, Tomas Kaulitzas, ten vedė supermodelį Heidi Klum. O brolis Billas be grupės kūrybos užsiima dar ir soline veikla.

Kiti du grupės nariai – Georgas ir Gustavas – liko gimtojoje Vokietijoje. Tačiau tai grupei netrukdo kartu kurti muziką – netgi pandemijos metu, atšaukus grandiozinį „Tokio Hotel“ turą po Lotynų Ameriką, vaikinai nesustojo ir toliau įrašinėjo naujienas.

O jau šiandien jie pristato atnaujintą prieš penkiolika metų pasaulinę šlovę „Tokio Hotel“ pelniusio singlo „Monsoon“ versiją.

„Mums buvo įdomu sužinoti, kaip „Monsoon“ skambėtų 2020 metais, jei dabar būtų jo premjera“, – pasakoja smarkiai nuo tų laikų vizualiai pasikeitęs Billas, – „Bandėme įrašyti akustinę jo versiją, duoti kitiems atlikėjams sukurti remiksus, tačiau galiausiai patys įrašėme šiuolaikinę versiją.“

„Ši daina yra ne tik apie 2005 m. nostalgiją. Ji mus lydėjo visus šiuos metus iki pat šiandienos. „Monsoon“ yra labai smarkiai susijusi su grupės sėkme. Puikiai prisimenu, kai ją gyvai atlikome pusei milijono žiūrovų ant Eifelio bokšto“, – pasakoja Georgas.

„Manau, kad 2020 m. daug kam buvo sudėtingi, taigi šios dainos žodžiai vis dar aktualūs ir šiandien“, – pastebi Billas Kaulitzas.

Su naująja „Monsoon“ versija „Tokio Hotel“ paskelbia ir tai, kad kitąmet išgirsime daug daugiau šios grupės kūrybos, taip pat išeis ir naujas albumas.

Tokio Hotel – „Monsoon 2020“ (angl. versija):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)