„Lazy“ dainos vaizdo klipas yra apie žmogaus neveiksnumą, „vikšriškumą“, tingėjimą. Neneigsiu, kartais ir pati taip jaučiuosi“, – pranešime spaudai šypsosi Monikaze.

Praeiviai ramiai stebėjo arba juokėsi

Viena perspektyviausių Europos atlikėjų tituluojama lietuvė Monikaze idėją naujajam vaizdo klipui sugalvojo vieną šiltą vasaros dieną būdama gamtoje: „Tiesą pasakius, maniau, kad iš šios idėjos nieko gero neišeis, tačiau filmavo Benas ir štai rezultatas.“

Monikaze – „Lazy“

Kaip ir debiutinį Monikaze vaizdo klipą singlui „Tell Me“, taip ir „Lazy“, kūrė režisierius Benas Ąžuolas Šarka. Pastarasis yra žinomas dėl savo vizualinių sprendimų geriausioms Lietuvos alternatyvios muzikos grupėms, taip pat pop muzikos atlikėjams.

Pasak Monikaze, filmavimo metu, nors susisukusi į miegmaišį ji ridenosi populiariausiomis Vilniaus gatvėmis, niekas nelindo: „Praeiviai ramiai stebėjo, juokėsi, bet netrukdė filmavimo darbams. Manau, jie galvojo, jog esu benamė, o Benas filmuoja reportažą žinioms“, – juokiasi Monikaze.

Ir vėl neapsieita be traumų

Nufilmuoti tokią eksperimentinę dokumentiką reikėjo drąsos. Tiesa, pagrindinį vaidmenį atlikusi Monikaze nesijautė nepatogiai: „Turbūt tiesiog neturiu gėdos jausmo. Manau, Benui reikėjo daugiau drąsos. Man reikėjo tik smagiai voliotis sulindus į miegmaišį.“

Deja, neapsieita be traumų. Kaip ir filmuojant pirmąjį vaizdo klipą „Tell Me“, taip ir šį, Monikaze viską darė su maksimaliu entuziazmu: „Taip, liko mėlynės, atrodau kaip rausvai melsva karvutė, tačiau neskauda!“

Premjeros dieną kūrėja yra visiškai rami – jos nenustebins jokios žiūrovų reakcijos: „Žinau, kad bus tokių, kurie pasakys, kad šitas vaizdo klipas yra nieko vertas, bet bus tokių, kuriems šis ridenimosi realybės šou patiks“, – šypsosi kūrėja.

Albumo pristatymas – tamsiausiame Lietuvos klube

M.A.M.A. Metų elektroninės muzikos atlikėjos 2021 apdovanojimas buvo tik Monikaze pasiekimų pradžia.

Šiemet Monikaze tapo viena iš 15 muzikos atlikėjų, nominuotų prestižiniam „Music Moves Europe“ apdovanojimui (kurį kadaise laimėjo Dua Lipa). Netrukus po to pasipylė kvietimai koncertuoti įvairiose Europos šalyse, taip pat Niujorke. Tai lėmė, kad šie metai dainininkei buvo kupini svarbių tarptautinių pasirodymų: nuo „Primavera Sound Barcelona“ festivalio Ispanijoje iki „Iceland Airwaves“ Islandijoje.

Pernai rudenį ji kartu su Šv. Kristoforo orkestru pristatė albumą „Laws of Distraction“, o šį rudenį – albumą „Weakness“. Kaip ir pats albumas kalba apie tamsiąsias žmogaus gyvenimo puses, taip ir jo pristatymo vieta – gana tamsi. „Weakness“ pristatymas vyks spalio 12 d. naktiniame klube „Elastica“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją