Dainų autorius ir atlikėjas Edgaras Lubys sako, kad pirmiausia gimsta daina, o tada jis nusprendžia, atliks ją pats ar siūlys kitam atlikėjui. Bet kartais daina įkvepia dueto paieškoms. Prieš keletą metų Edgaras su Viliumi Alesiumi – Wiliux įrašė jau hitu tapusią dainą „Ten vasara“.

Tai tapo įkvėpimu vis paieškoti muzikos pasaulyje dainininko, kuris papildytų dainą savitu skambesiu ir džiugintų muzikos gerbėjus nauja ir kartais netikėta žinomų balsų derme, rašoma pranešime spaudai.

„Labai dažnai nutinka, kad kūrinys tiesiog išlaukia savo laiko. Parašiau šią dainą jau senokai ir tuomet maniau, kad galbūt ji tiks labiau kitam atlikėjui, nes jos nuotaika buvo tokia pietietiška, Lotynų Amerikos stiliaus. Šiemet vėl prie jos grįžau ir supratau, kad ji man patinka, tik reikia rasti, kas įkūnys tą nuotaiką.

Prisiminiau, kad man dėl bendradarbiavimo rašė argentiniečių kilmės dainininkė. Ir supratau, kad atėjo laikas mūsų bendram projektui“, – kartais netikėtus dainos kelius iki klausytojo atskleidžia aktyviai kuriantis dainų autorius ir atlikėjas.

Argentiniečio ir lietuvės dukra, suspindusi TV projekte „Lietuvos balsas“, tiek komisijai, tiek publikai įsiminė savo pietietišku temperamentu. Gabija Veronika iškart susidomėjo Edgaro pasiūlymu atlikti dainą duetu. Juo labiau, kad šis kūrinys atspindėjo pietietišką jos prigimtį.

Edgaras Lubys ir Gabija Veronika

„Manau, kad šioje dainoje mes kiekvienas galėjome būti savimi. Man buvo džiaugsmas atlikti ją ne tik ispaniškai, bet dar ir argentinietišku dialektu. Lietuvoje tikrai niekas juo dar nedainavo. Gal tik Edgarui teko iššūkis sudainuoti ispaniškai. Bet jam puikiai pavyko. Tikiu, kad publikai patiks šis aistra alsuojantis kūrinys. Juk mes, lietuviai, kai gauname vasarą daugiau saulės ir karščio, būname visai kitos nuotaikos nei niūrią ir tamsią žiemą“, – dalijasi patirtimi atlikėja, laisvai kalbanti abejomis savo gimtosiomis kalbomis.

Muzikos gerbėjams pristatydami bendrą kūrinį „Meilė – tik žaidimas“ Edgaras ir Gabija Veronika kviečia pasiduoti žaismingumui ir pasimėgauti vasara, kurios Lietuvoje taip ilgai laukiame ir taip trumpai ją turime.

„Įrašinėdami dainą juokavome, kad ji primena Lotynų Amerikos melodramų, muilo operų garso takelius. Santykiai, aistra, drama, ryškios emocijos ir laisvai besiliejantys jausmai. Vaizdo klipas, kuris dabar montuojamas, tai dar ryškiau atsispindės. Ten bus viskas, ką įsivaizduojame, kai kalbama apie Argentiną: tango, sodrios spalvos, karštis, aistra ir paslaptis“, – pasakoja greitu laiku ir vaizdo klipą publikai pristatysiantis duetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją