„Ši daina su ne mažai ironijos, paprastai pasakojanti apie mūsų kasdienius dalykus – prisirišimą, atsidavimą ir pažadus, kuriuos iš jausmo lengvai prisižadam, bet neaišku, ar išpildom“, – pranešime spaudai šypsosi „Biplan“ muzikantai. „Žinoma, gerai būtų, kad šiuos pažadus brangiam žmogui išpildytume visada!“

„Viskas kaip patinka tau“ – ne tik pirmas „anime“ animacijos stiliaus vaizdo klipas „Biplan“ karjeroje, bet ir pirmasis dirbtinio intelekto pagalba sukurtas muzikinis klipas Lietuvoje. Klipą, pasitelkusi išmanų įrankį, kūrė audiovizualinio turinio agentūra „Cechas“.

„Dirbtinio intelekto technologijos atveria galimybę ekrane pasakoti istorijas, kurioms anksčiau reikėjo labai didelių resursų. Nors jos dar turi trūkumų, įrankiai sparčiai tobulėja. Vien kol kūrėme klipą, įvyko du didžiuliai proveržiai, atsirado naujų programų, kuriomis mokėmės dirbti iki pat paskutinės montažo dienos’’, – pasakoja klipo kūrėjai Danielius Minkevičius ir Kornelijus Stučkus.

„Milžiniškas braškės formos asteroidas priartėjo prie žemės“, – skelbia reporterė šio klipo įžangoje. Kaip jau tapo įprasta pasitelkiant dirbtinį intelektą kurtiems kūriniams, vaizdo klipe „Viskas kaip patinka tau“ – susimaišė fantazija ir tikri faktai.

Klipe yra nuorodų į grupės istoriją – iš dangaus krentančių braškių pavidalu atiduodama duoklė didžiausią pėdsaką Lietuvos muzikai palikusiam antrajam „Biplan“ albumui „Braškės“. „Anime“ stiliumi piešti veikėjai muzikantai ne visiškai nuosekliai atkartoja „Biplan“ narių tikruosius vaidmenis, pavyzdžiui, animacinės grupės vokalistas yra būgnininkas.

Netikėtas vaizdo klipo kūrybinis sprendimas gerai atspindi ne tik dainos „Viskas kaip patinka tau“ nuotaiką. Ryški ir žaisminga, anot „biplanų“ – ir dabartinė vasariška grupės nuotaika.

Nuo šio penktadienio naujausią „Biplan“ singlą klausytojai ras visose skaitmeninėse muzikos platformose, taip pat kūrinys jau nominuotas į radijo stoties „Lietus“ topą.

„Viskas kaip patinka tau“ – daina iš būsimo grupės albumo. Pastaraisiais metais grupė jau pristatė naujo „Biplan“ skambesio kūrinius „Vasara nesibaigs“, „Kalėdos“, „Mėlynos akys“ ir „Sveikas sugrįžęs namo“.

Artimiausiu metu, birželio 19 dieną, „Biplan“ koncertuos su grupe „Scorpions“ Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur apšildys legendinius rokerius iš Vokietijos ir įvyks naujausios grupės dainos premjera 10 tūkst. klausytojų.

„Viskas kaip patinka tau“ skambės ir visuose „Biplan“ vasaros koncertuose. Artimiausiu metu grupė pasirodys Palangoje – birželio 24 dieną vyks „Biplan“ koncertas renginių erdvėje „Kablys + Jūra“, o liepos 4 dieną daina dar kartą sugrįš į Kauno „Žalgirio“ areną, kur grupė surengs savo solinį koncertą arenos amfiteatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją