Kaip pranešė koncertą rengianti bendrovė "Klasikos projektai", grupė Vilniuje atliks ne tik dainas iš savo naujojo albumo, bet ir iš ankstesnių, kurie daugelyje šalių buvo parduoti milijoniniu tiražu.

"Gregorian" viduramžių vienuolių dainavimo maniera atlieka "The Rasmus", "Metallica", "The Doors", "Rammstein", "Pink Floyd" ir kitų populiarių grupių dainas.

"Siemens" arenoje grupei talkins muzikantai ir šokėjai. Atlikėjai su savimi atsiveža visą koncertui reikalingą garso ir šviesos techniką, pirotechniką, scenos dekoracijas.

Bilietai į renginį kainuoja 50-150 litų.

Koncerto Vilniuje organizatorių "Gregorian" vadybininkai pateikė sąrašą reikalavimų. Jie paprašė grupei ir aptarnaujančiam personalui parūpinti 30 dviviečių viešbučio kambarių, kuriuose atlikėjai ir juos lydintys personalas gyvens po vieną. Kambariai turi būtų išsidėstę viename viešbučio aukšte.

Grupės vadybininkai taip pat reikalauja, kad važiuojant autobusu iš oro uosto į viešbutį ar į koncerto vietą, atlikėjus lydėtų apsaugos ir policijos eskortavimo rinktinės automobilis, o "Siemens" arenoje būtinai būtų įrengta virtuvė, kur valgį jiems gamintų kartu keliaujantis grupės virėjas.

"Gregorian" - tai dešimt vienuolių drabužius dėvinčių britų atlikėjų, kurie grigališkojo choralo stiliumi atlieka pasauliniais hitais tapusius roko ir popmuzikos kūrinius. Grigališkasis choralas - tai vienbalsis giedojimas, susiformavęs ankstyvaisiais viduramžiais.

Idėja populiarias dainas perdainuoti viduramžių vienuolių dainavimo stiliumi kilo grupės "Enigma" ir Sarah Brightman (Sara Braitman) prodiuseriui Frankui Petersonui, vaikščiojant po Eskorialą, buvusią Ispanijos karalių rezidenciją, ir klausantis iš ausinuko sklindančios roko muzikos.

Jau pirmieji "Gregorian" albumai "Masters Of Chant" ir "Masters Of Chant Chapter II", prodiusuoti F.Petersono, buvo parduoti milijoniniu tiražu ir tapo auksiniais bei platininiais daugelyje šalių. Paskatinta sėkmės grupė išleido dar tris albumus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją