Jis atskleidžia, kad būtent iš ilgesio, iš noro perteikti tą tikrą jausmą, gimė mintis dainą įrašyti kartu su visais muzikantais, gyvai, vienu metu susitikus studijoje.

„Žinau, dabar taip beveik niekas nedaro... Daug paprasčiau įgroti atskirai ir tik po to įrašus sumontuoti, sujungti į visumą. Bet niekas negali pakeisti tos akimirkos emocijos, kartu muzikuojant atsirandančios energijos“, – įspūdžiais apie dainos gimimą pranešime spaudai dalijasi autorius.

Išleidęs pirmąjį savo albumą „Dvigubai“ ir dar pernai ruošdamasis jo pristatymo koncertams, G. Leškevičius sako nujautęs, kad pavyks į kolektyvą suburti gerus muzikantus. Dabar Giedrius prisipažįsta gavęs daug daugiau, nei galėjo tikėtis: „Per trumpą laiką tapome draugais, vienas kitą suprantančiais iš pusės žodžio. Mums nereikia ieškoti specialių progų vienas kitam paskambinti ar atsiųsti kokią žinutę į bendrą pokalbių grupę, vien tam, kad primintume: „Aš apie tave galvoju, aš tavęs pasiilgau“. Dainoje, kurią šiandien paleidžiam į pasaulį, tai irgi juntama. O mums ji brangi dar ir dėl to, kad tai – pirmoji visos grupės kartu įrašyta daina.“

„Smilgos“ įraše girdimi ne tik paties Giedriaus akustinės gitaros, Tomo Chveduko mušamųjų, Ugniaus Butkaus bosinės gitaros ir Vainiaus Dovydaičio klavišinių garsai. Čia skamba ir Giedriaus Balčiūno – Mr. Jumbo elektrinės gitaros solo, ir Kristinos Lazdauskaitės, Vaivos Venslovienės bei Gabrielės Banevičienės pritariamieji vokalai. Beje, pastaroji ketveriukė koncertuoja ir su scenos karaliene Džordana Butkute.

„Kai su Džordana susitikome viename renginyje, gavau velnių: „Nori nusigriebti viską, kas geriausia“. Aišku, noriu! Suprantama, tos pylos gavau tik juokais. Iš tiesų, jaučiu didelį Džordanos palaikymą. Ir tada pasijuokėm, kad, žiūrėk, tuoj kartu dainuosim. Tik nenumaniau, kad tai įvyks taip greit – štai, rugsėjo 9 d. ir Džordanos, ir mūsų grupės grosime toje pačioje Varėnos „Grybų šventės“ scenoje. Ateikit, naują dainą irgi pagrosim,” – apie artimiausią galimybę pasimatyti gyvai praneša Giedrius.

O šiandien, kai „Smilga“ išleidžiama į eterį, Giedrius džiaugiasi: „Vos pamatęs ir išgirdęs rezultatą, išsišiepiau kaip vaikas. Viskas, ko reikia, čia girdima ir matoma! Esu už tai be galo dėkingas „Combo“ studijai, kuri vienai dienai tapo tikrais mūsų namais, garso režisieriams Edvinui Kišonui ir Andriui Bernatoniui, kurie skrupulingai rūpinosi garsu ir mūsų nuotaika, operatoriui Žygimantui Kaminskui, kuris mano dainas ne pirmą kartą aprengia vaizdo rūbu, ir, žinoma, visiems muzikantams. Pasiklausykite ir, tikiu, viską pajusite patys.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją