Vienas iš asociacijos iniciatorių Raigardas Tautkus teigė, kad šiandien yra istorinis momentas, kai tiek daug muzikos kūrėjų susirinko vienoje vietoje tam, kad suvienytų savo jėgas ir sukurtų naują asociaciją, kurios dėka bus saugomos muzikos kūrėjų teisės ir pinigai.

„Buvau aktyvus tekstų ir muzikos autorius, tačiau vienoje konferencijoje buvau išspirtas į vieną tarybą. Būdamas pakankamai stropus ir valingas, pradėjau domėtis muzikos autorių teisėmis ir tik tada supratau, kokie trūkumai bei keblumai yra toje asociacijoje“, - apie padėtį LATGA'oje kalbėjo R. Tautkus.

Anot R. Tautkaus, „Nata“ asociacija, prie kurios prisijungė ir autorių teisių žinovai bei muzikos kūrėjai turi labai daug perspektyvų, nes šią asociaciją inspiruoja, joje sprendžia ir kuria tik muzikos autoriai.

Steigiamajame susirinkime savo poziciją išdėstė ir kitas šios iniciatyvinės grupės narys A. Mamontovas. „Muzikiniame pasaulyje viskas keičiasi ir mes negalime likti prie seno modelio. Atėjo laikas žengti kitą žingsnį ir įkurti savo muzikos kūrėjų asociaciją. Intuicija sako, kad tai - teisingas žingsnis“, - teigė A. Mamontovas.

„Ironiška, kad šiandien ėjau namo ir pašto dėžutėje radau laišką nuo LATGA'os. Jame buvo parašyta apie mano dainos užsienyje transliaciją ir numatytas honoraras. Ji buvo transliuojama 2008 metais“, - ironijos neslėpė dainininkas. „Mums atėjo laikas versti naują puslapį ir žinoti, kas vyksta su mūsų pinigais bei pasirūpinti ne tik savimi, bet ir ateinančiomis kartomis. Laikas susimąstyti, kas vyksta LATGA'oje “, - drąsiai kalbėjo atlikėjas.

DELFI primena, kad LATGA-A veikla pernai sulaukė dalies muzikos autorių kritikos - jie birželį skundėsi prokurorams dėl neva išpūstų administravimo išlaidų, neaiškios lėšų skirstymo tvarkos ir autorių neinformavimo apie agentūros veiklą.

Steigiamajame „Nata“ susirinkime buvo priimti asociacijos įstatai, kuriuose nustatyti valdymo bei kontrolės organai, numatyta, kas gali tapti asociacijos nariais. Taip pat patvirtinta pirmoji arba laikinoji asociacijos valdyba, kuri trejus metus tvirtins strateginius asociacijos veiklos planus.

„Nata susirinkime dalyvavo itin daug Lietuvos atlikėjų. Tarp jų šią trečiadienio popietę buvo A.Mamontovas, Raigardas Tautkus, Stano, Alanas Chošnau, Šarūnas Mačiulis, Vudis, Gytis Paškevičius, Grūdas, Deivydas Zvonkus, Igoris Kofas, grupių „Happyendless“, „Biplan“, „Reberlheart“, „16 hercų“ nariai ir kiti autoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją