2008 m. MTV Europos muzikos apdovanojimai įvyks lapkričio 6 d. ir bus tiesiogiai transliuojami iš Liverpulio „Echo" arenos, juos, žinoma, tiesiogiai transliuos ir Lietuvos MTV.

Šių metų pretendentus į regioninius apdovanojimus, kaip visada, atrinko muzikos industrijos profesionalų komisija, sudaryta iš didžiųjų bei nepriklausomų įrašų kompanijų, atlikėjų vadybos kompanijų, muzikinių klubų, koncertų organizatorių, spaudos ir radijo atstovų. Komisija išrinko po penkis pretendentus į geriausius Europos regionų atlikėjus, už kuriuos kiekvienas nuo rugsėjo 9 d. iki spalio 12 d. gali balsuoti internete www.mtvema.com. Suskaičiavus balsus, Europos šalių mylimiausieji rungsis tarpusavyje dėl geriausio Europos atlikėjo vardo.

Pabaltijo regione „Best Baltic Act" pretendentais šiais metais buvo atrinkti 5 atlikėjai: po du iš Lietuvos bei Estijos ir viena latvių grupė. Lietuvai atstovauja „Happyendless“ ir Jurga, Estijai – Kerli bei „Rulers of the Deep“, o Latvijai – „Detlef Zoo“.

Pretendentų į svarbiausią metų muzikos apdovanojimą Europoje turėjo būti daugiau, tačiau savo noru iš kovos pasitraukė lietuvaičiai „Metal on Metal“ bei Mario Basanov & VIDIS. Toks potencialių laimėtojų sprendimas grindžiamas atlikėjų noru suteikti apdovanojimams kuo daugiau skaidrumo, o tuo pačiu ir švarumo. Netgi du „Metal on Metal“ nariai bei VIDIS yra MTV Networks Baltic darbuotojai, todėl atsisakė būti gerbėjų vertinami MTV Networks Europe rengiamuose apdovanojimuose.

Marius Veselis, MTV Networks Baltic generalinis direktorius, didžiavosi MTV Lietuva darbuotojų sprendimu pasitraukti iš kovos dėl EMA‘s apdovanojimų: „Diskusijų net nebuvo. Tomas, Manfredas ir Vidis taip nusprendė savarankiškai. Jie - verti būti nominuoti už talentingą muzikinę kūrybą, tačiau didžiausią pagarbą jiems jaučiu už profesionalumą ir etišką sprendimą“.

2007 m. MTV Europos Muzikos Apdovanojimus transliavo 19 Europos, Azijos bei JAV TV kanalų. Šių metų apdovanojimai bus transliuojami daugiau nei 40 šalių per 21 TV kanalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją