E. Longoria, anksčiau pažadėjusi, kad per šį renginį planuojanti "pakeisti kelis neįprastus apdarus", savo žodį tęsėjo. Vienas iš jos kostiumėlių, kuriuos aktorė pakeitė per šį vakarą, buvo "Ispaniško kumpio suknelė", tapusi sarkastišku atsaku į skandalingąją Lady Gagos suknelę iš šviežios mėsos.

Kelis kartus pakeitusi išvaizdą 35 metų E.Longoria vilkėjo violetinį kostiumėlį su švarkeliu gilia iškirpte, taip pat juodą mini suknelę, o vėliau įžengė į sceną, apsirengusi įmantria aksomine suknia.

Tačiau Katy Perry tuojau pat nuplėšė ceremonijos vedėjos suknelę, po kuria ji vilkėjo tviskančią juodą liemenėlę ir aptemptas trumpikes.

Šiame madų demonstravimo finale E.Longoria į sceną įžengė apsigobusi kumpio pavidalo "rūbu", iš po kurio matėsi tik jos galva ir kojos. Šis į karnavalo kostiumą panašus drabužis tapo akivaizdžiu atsaku į Lady Gagos per MTV apdovanojimų ceremoniją Jungtinėse Valstijose rugsėjį vilkėtą "mėsos suknelę".

Gaga buvo nominuota penkiems apdovanojimams ir laimėjo tris iš jų: už geriausią pop vaizdo klipą, už geriausią moters vaizdo klipą ir už geriausią dainą, kuria tapo hitas „Bad Romance“.

Lady Gaga negalėjo dalyvauti Madride vykusiuose apdovanojimuose, bet pertraukė savo koncertą Budapešte, sakydama: "Aš nekenčiu, kad negaliu būti ten, bet aš taip sunkiai dirbu“.

Katy Perry, kuri kaip ir Gaga buvo nominuota penkiose kategorijose, gavo Geriausio vaizdo klipo apdovanojimą už „California Gurls“, atliekamą kartu su Snoop Doggu.

K. Perry atsiimdama savo apdovanojimą sakė: „Tai nuostabu, aš noriu jums padėkoti, nes jūs geriausia publika Europoje.“

Justinas Bieberis nugalėjo Geriausio vyro vaizdo klipo kategorijoje, įveikdamas Kanye Westą ir Eminemą, o „Linkin Park“ šventė pergalę Geriausio gyvo pasirodymo kategorijoje.

Eminemas triumfavo hip-hopo kategorijoje, o Shakirai buvo įteiktas „Free Your Mind“ („Išlaisvink savo protą“) apdovanojimas, pripažįstant jos nuopelnus labdaringoje veikloje už visuotinį švietimą.

"Aš tikiu, kad muzika yra mūsų gyvenimų garso takelis: muzika gali priversti jus šokti, gali jus prajuokinti, gali priversti pamiršti savo rūpesčius, bet ji taip pat verčia jus galvoti ir gali būti priemonė, privertusi jus galvoti apie svarbius dalykus", - sakė Shakira.

Geriausio roko atlikėjo titulas atiteko JAV grupei "Thirty Seconds to Mars", geriausio debiutanto - JAV dainininkei Ke$hai, o geriausio alternatyviosios muzikos atlikėjo - amerikiečių poppankroko grupei "Paramore".

MTV apdovanojimas "Global Icon" už visos karjeros pasiekimus buvo įteiktas JAV roko veteranams "Bon Jovi", kurie pasaulyje yra pardavę per 125 mln. savo albumų kopijų.

Per "MTV Europe Awards" ceremoniją, kurią vedė televizijos serialo "Nusivylusios namų šeimininkės" žvaigždė Eva Longoria Parker, apdovanojimai buvo paskirstyti, atsižvelgiant į 46 mln. balsavusių žmonių nuomonę.

"MTV Europe" apdovanojimų ceremonija kasmet vyksta vis kitame Europos mieste. 2006 metais ji vyko Kopenhagoje, 2008 - Liverpulyje, 2005 - Lisabonoje, 2004 - Romoje, o 2002 - Barselonoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją