Grupės lyderis bei įkūrėjas Pavelas Giunteris, nariai Tomas Kulikauskas, Gediminas Mačiulskis, Viktoras Mogilo-Žano bei Robertas Vilčinskas pristatys Lietuvoje dar negirdėtą programą „Drumming“.

„Šią programą labai sėkmingai pristatėme festivalyje Varšuvoje, todėl nutarėme būtinai ją parodyti ir Lietuvos žiūrovams. Kaip galima spėti iš pavadinimo, bus daug „būgnijimo“. Be to, „Piano.lt“ kiemelis nuostabiai tinka tokiems koncertams, turiu minčių ateityje čia surengti visą festivalį“, - pranešime spaudai sakė grupės siela Pavelas Giunteris.

„Giunter percussion“ visada garsėjo daugybės keistų ir egzotiškų instrumentų virtuozišku valdymu. Ir šį kartą daugeliui nematytų, nepakartojamus garsus skleidžiančių mušamųjų netrūks.

„Vienas egzotiškesnių – Karibų salų būgnas: iš bačkos pagamintas instrumentas, kurį vietiniai gyventojai išrado pasitraukus amerikiečiams“, - pasakojo P.Giunteris.

Koncerte taip pat visa jėga dundės afrikietiškieji „djembe“ ir bosiniai „djun djun“. P.Giunteris sako, kad klausytojai turės progą tapti ir koncerto dalyviais.

„Bandysim padainuoti ir pažaisti su publika. Daugelis mūsų gerbėjų – jaunimas, kurie mielai leidžiasi įtraukiami į veiksmą, o po koncerto ilgai domisi instrumentais“, - sakė perkusininkas.

Jis pastebi ypač didelį susidomėjimą „djembe“ būgnu ir sulaukia prašymų mokyti juo groti. „Niekada nedėsčiau. Nežinau, ar turiu pedagogo gyslelę, bet pastaruoju metu atsiranda tiek daug norinčių, kad pradedu apie tai mąstyti“, - prisipažįsta jis.

Tiesa, laiko mokytojauti vienas garsiausių šalies perkusininkų neturi ypač daug. Pavelas Giunteris dalyvauja šiuolaikinės ir perkusinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, koncertuoja su ryškiausiomis perkusinės muzikos žvaigždėmis – Neboiša Jovan Živkovič, Linda Maxey, Michael Udow, Frederic Macarez, Pedro Corneiro, Vladimiru Tarasovu, įrašinėja Lietuvos radijo ir televizijos fondams.

Rugsėjo 14 d. muzikanto laukia solinis pasirodymas Minsko filharmonijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją