Visi nors kiek informuoti apie Latvijos muziką ir ypač džiazą, žino, jog Latvijos radijo ir televizijos lengvosios ir džiazo muzikos orkestrui daug metų vadovavo Gunaras Rozenbergas. Jis buvo genialus aranžuotojas, talentingas trimitininkas ir didis kompozitorius.

Gunaras Rozenbergas radijuje dirbo 25 metus, iš jų - 10 metų dirigentu.

Būtent tuomet G. Rozenbergas įrodė esąs didis trimito virtuozas, džiazo muzikantas ir kompozitorius, taip pat genialus aranžuotojas.

Jis turėjo ypatingą dovaną, fenomenalų gebėjimą atsiminti visą partitūrą, ir išrašyti tik atskiras instrumentų partijas. Galima sakyti, kad G. Rozenbergas dirbo visose Latvijos profesionaliosios muzikos srityse.

1996 m. „Radio bigbend“ veikla nutraukiama ir G. Rozenbergas dirba įmonėje „Melodija“, aranžuoja ir įrašo kūrinius Kanados ir Amerikos muzikos leidykloms.

2004 m. atsikūrė bigbendas „Mirage jazz orchestra“, ir G. Rozenbergas tapo jo meniniu vadovu, o paskutiniais metais kūrė ir aranžavo kūrinius orkestrui.

2008 m. orkestras įrašo kompaktinę plokštelę „Mano mėgstamiausios melodijos“, į kurią įtrauktos originalios G. Rozenbergo kompozicijos ir aranžuotės.

Trimitininkas, aranžuotojas ir kompozitorius Gunaras Rozenbergas susikūrė sau amžiną paminklą iš savo kūrinių.

Visi dėkingai lenkiame galvas prieš šio žmogaus talentą...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją