Visa šio turo programa tarsi atspindi Jazzu muzikinį kelią – nuo pirmųjų dainų, nepamirštant iki šiol didžiausių atlikėjos hitų, link aukščiausių solinės karjeros tikslų. Daug emocijų, mėgstamiausios gėlės ir nuostabi muzika – viskas atrodė tarsi tobulai sukurta švęsti meilę.

Šis koncertas – dar viena proga įsitikinti, kad Jazzu iš tiesų ryžosi drąsiems pokyčiams, o ją palaikančių žmonių yra daugybė. Dar prieš kurį laiką atlikėja sakė, kad nebijo judėti į priekį ir tiki, kad žmonės ją myli tokią, kokia ji yra.

DELFI primena, kad vasario 14 dieną Jazzu pradėjo savo turą po Lietuvą. Taip pat gerbėjus pasiekė puiki žinia apie naująjį albumą.

„Albumas – be pavadinimo, nes aš ir esu visos tos dainos. Ši muzika yra mano pasaulis, mano išgyvenimai, spalvos ir atspalviai, sielos atspindžiai. Albumo viršelyje uždengta pusė veido, tai – mano dualumas, skilimas. Viršelis – spalvingas, nes gana mums visiems liūdėti, pavasaris ateina. Beje, spalvingas ne tik viršelis, bet ir turinys. Vienas dainas parašiau visai neseniai, kitas – prieš dešimt metų, bet jos niekur iki šiol neskambėjo. Yra du man labai brangūs duetai – su Igoriu Kofu ir su Merūnu. Esu dėkinga Faustui Venckui už pagalbą įrašinėjant albumą“, – tuomet kalbėjo Jazzu.

Nori kalbėti apie tikrus dalykus

Prieš šiuos koncertus ne viename atvirame interviu Jazzu sakė, kad savo kūryboje nori kalbėti ne tik apie gražius dalykus, o ir apie vienatvę, baimę. Tai, anot jos, yra itin svarbu daugeliui žmonių Lietuvoje.

„Naujose dainose nebeliko verkšlenimų ir minorų, mažiau poezijos, daugiau maišto, pagrįsto ėjimo prieš sistemą, daug kalbų apie žmogaus kaip asmenybės raidą, apie tai, kad mūsų siela nepalaužiama, apie tai, ką gali duoti žmogus žmogui, apie feminizmą, apie lygias teises, apie meilę kaip absoliutą. Šneku apie visokeriopą laisvę, apie mūsų skirtumus ir panašumus.

Pastaruoju metu norisi šnekėti garsiai apie labai žmogiškus dalykus – netobulumą, panikos priepuolius, vienatvę, baimę rinktis, savęs ir savo kelio ieškojimą. Man tai įdomu, nes iš to susidedu ir aš pati, ir, tikiu, kiekvienas. Esame labai daugialypiai ir kiekvienas turi žinoti, kad jis ne vienas“, – kalbėjo Jazzu.

„Visada pabrėždavau, kad aš keičiuosi ir augu. Pasikeitė ir pats muzikinis stilius, ir skambesys, o dainavimo manieroje atsirado koks šimtas naujų spalvų. Tai galima suprasti paklausius manęs prieš 15 metų ir dabar – matyti labai aiški kaita. Dabar skambu taip, kaip tikriausiai net pati neįsivaizdavau, kad galiu skambėti. Pats laikas nustebinti savo klausytoją, kartotis nebenoriu“, – sako Jazzu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)