34-erius metus gyvuojanti grupė „Suidical Tendencies” pelnytai vadinama „crossover thrash“ žanro, kuris suvienijo „hardcore punk“ ir „thrash“ metalo stilius, pradininkais ir krikštatėviais.

Tūkstančiai koncertų, pasirodymai su „Metallica“ ir kitomis ryškiausiomis planetos žvaigždėmis, per dešimt studijoje įrašytų albumų - „Suicidal Tendencies“ turi įspūdingą istoriją ir yra žinomi ne tik metalo gerbėjams. Brutalaus muzikinio maišto simboliu tapusios grupės kūriniai „Institutionalized“ ir „You Can't Bring Me Down“ yra sulaukę ir didžiausių muzikinių TV kanalų dėmesio.

„Suicidal Tendencies“ klipas „You Can't Bring Me Down“:

Grupė „Suicidal Tendencies“ 1981-aisiais susibūrė Los Andžele. Nuo pat karjeros pradžios jos lyderis yra vokalistas Mike'as Muiras. Kiti nariai dažnai keitėsi - „Suicidal Tendencies“ gretose yra groję daugiau nei 30 muzikantų. Tarp jų – bosistas Robas Trujillo, šiuo metu grojantis grupėje „Metallica“, ir būgnininkas Jimmy DeGrasso, keletą metų grojęs grupėje „Megadeth“.

Karjeros pradžioje „Suicidal Tendencies“ sekėsi sunkiai – 1982-aisiais pankų žurnalas „Flipside“ juos pavadino „blogiausia grupe/didžiausiais šikniais“. Tačiau jau po metų tas pats leidinys grupę paskelbė geriausia nauja grupe.

Debiutinis grupės albumas, išleistas 1983-aisiais, jau laikomas kultiniu įrašu. Kietas skambesys ir aršūs Mike'o Muiro tekstai apie susvetimėjimą, depresiją, politikų veidmainystę sulaukė ir kritikų, ir klausytojų dėmesio, o vaizdo klipas „Institutionalized“ net prasiskynė kelią į MTV eterį – tokio žanro muzikai tai buvo neįprasta.

Vaizdo klipas „Institutionalized“:

Grupės skambesys palaipsniui keitėsi, jame atsirado ir „funk“ metalo elementų. Didelio populiarumo „Suicidal Tendencies“ sulaukė devintojo dešimtmečio pabaigoje, kai pasirašė sutartį su didele leidykla „Epic“. Du iš eilės grupės albumai, „Controlled By Hatred/Feel Like Shit... Deja Vu“ ( 1989 m.) ir “Lights... Camera... Revolution!“ (1990 m.) buvo puikiai perkami ir Jungtinėse Valstijose pelnė auksinių diskų titulą.

Pasirodžius šiems albumams, grupės pasirodymai persikėlė į stadionus, kur „Suicidal Tendencies“ koncertavo su „Metallica“, „Queensryche“, „Danzig“ ir kitomis ryškiausiomis tų laikų žvaigždėmis.

Vokalistas Mike'as Muiras pasižymėjo ir už „Suicidal Tendencies“ ribų – su būsimuoju „Metallica“ nariu Robu Trujillo subūrė keturis albumus išleidusią grupę „Infectious Grooves“, leido solinius įrašus slapyvardžiu Cyco Miko. Visus jo skirtingus darbus vienija vienas bruožas – isteriška energija, aršus pasipriešinimas cenzūrai ir matomoms visuomenės blogybėms.

Per visą karjerą „Suicidal Tendencies“ buvo porą sykių iširusi, tačiau šiandien vėl šėlsta visu galingumu. 2013-aisiais grupė išleido daugiau nei dešimtmetį kurtą albumą „13”. Grupė liko ištikima ir muzikai be kompromisų, ir savo įvaizdžiui – į sceną Mike'as visada žengia su skarele ir marškinėliais, pažymėtais tryliktuoju numeriu.

Būtent grupę „Suicidal Tendencies“ kaip vienus savo įkvėpėjų mini daugybė dabartinių metalo ir roko grupių, tarp jų - „Korn“, „Green Day“, „Linkin Park“ ir Vilniuje sausį grosianti grupė „Slipknot“.

Didelę pagarbą Mike'o Muiro komandai jaučiantys „Slipknot“ neseniai pakvietė „Suicidal Tendencies“ apšildyti eilę koncertų JAV ir sugroti savo rengiamame festivalyje „Knoftest“. Pasirodymai buvo tokie sėkmingi, kad grupės bendri reikalai tęsis Europoje – sausio 23-ąją „Suicidal Tendencies“ prieš įspūdingą „Slipknot“ pasirodymą žengs į sceną „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)