„Sveiki. Dėkojame už užklausą, bet į koncertą media akreditacijos nesuteikiamos“, – į klausimą, ar įmanoma į šou akredituoti žurnalistą bei fotografą, raštu atsakė „Bravo events“.

Prasidėjus karui Ukrainoje koncertavo rusams

Prieš kurį laiką „Youtube“ kanale „Ukrainska Pravda“ buvo paviešintas žurnalisto Mykhailo Tkach vaizdo įrašas. Jame ukrainietis papasakojo, kad rusų atlikėjas V. Maladzė linksmina rusų publiką, susirinkusią garsiaus slidinėjimo kurorto restorane.

„Naujausiame vaizdo įraše, nufilmuotame viename brangiausių pasaulio žiemos kurortų, matome Rusijos gynybos viceministro žmoną, kuri lankėsi Rusijos okupuotame Mariupolyje. Ji linksminosi dainininko Valerijaus Meladzės ir kitų Rusijos verslininkų kompanijoje“, – buvo rašoma šalia įkelto vaizdo įrašo.

Jame taip pat galima išgirsti, kaip prie V. Maladzės priėjęs M. Tkach klausia atlikėjo: „Kaip sekasi mėgautis atostogomis Kuršavelyje, kol Rusija bombarduoja Ukrainą?“

Išgirdęs vyro klausimą, V. Malazdė atsakė: „Nenoriu apie tai kalbėti, ką išvis jūs čia veikiate, gal galite nustoti filmuoti.“

Tačiau į tokius atlikėjo pasirodymus rusams „Bravo events“ nereagavo ir toliau kvietė lietuvius pasiklausyti žinomo vyro dainų.

Į Delfi redakciją neseniai kreipėsi ir skaitytojas, kuris laiške piktinosi V. Maladzės koncerto organizatoriais.

„Organizatoriai neslepia, jog organizuoja tokius renginius, nes jokie LR įstatymai ar oficialūs dokumentai nedraudžia jų pasirodymų mūsų šalyje. Pinigai jiems svarbiau.

Klausimas, ar Ukraina jiems rupi? Mūsų valstybės saugumas? Priversti atšaukti rusų muzikos „karaliaus“ Filipo Kirkorovo koncertus Lietuvoje, jie toliau propaguoja rusų kultūrą, kviečiant į Lietuvą rusiškus artistus. Tačiau rusiškų renginių savo puslapyje neskelbia. Kodėl? Galbūt bijo, kad žmonės atsisakys eiti į kitus jų organizuojamus renginius?“ – rašė skaitytojas.

Delfi tuomet kreipėsi į V. Maladzės koncerto Vilniuje organizatorius. Kadangi telefonu su jais susisiekti pasirodė neįmanoma, buvo išsiųsti klausimai elektroniniu paštu. „Bravo events“ atsakė, kad V. Meladzė lygiai prieš metus pietavo restorane, kuris įamžintas prieš tai minėtame vaizdo įraše.

„Tačiau, kad jame tuo pačiu metu buvo ir kiti lankytojai, tarp kurių ir straipsnyje minimi žmonės, visiškai nepaneigia jau pačią pirmą karo dieną atlikėjo išsakytos pozicijos dėl karo ir Rusijos vykdomos agresijos“, – rašė organizatoriai.

Salė ant kojų pakilo jau per antrą dainą

Koncerto dieną bilietų į renginį dar buvo likę nemažai. Tai matėsi Bilietai.lt interneto puslapyje. Bilietų kainos svyravo nuo 50 iki 75,50 eurų. Tačiau galiausiai arena buvo pilnutėlė, o prie durų dar likus valandai iki pasirodymo nusidriekė ilgos eilės gerbėjų.

Ką atvykusieji mano apie ruso veiksmus bei norą jo koncertą atšaukti žiūrėkite Delfi vaizdo reportaže.

Vis tik kalbos apie tai, jog jo koncertą derėtų atšaukti buvo bevaisės. V. Meladzė su muzikantų grupe scenoje pasitiktas gausiomis ovacijomis. Tarp dainų jis nedaugžodžiavo, politikos temomis nekalbėjo, tiesiog gyrė publiką, pristatė būsimus kūrinius, dėkojo kolegoms bei muzikantams. Įpusėjus koncertui prie scenos ėmė eiti gerbėjos, nešinos gėlėmis. Pasirodymo pabaigoje būgnininko pakyla skendo gėlių jūroje.

Bendraujant ir besifotografuojant į sceną netikėtai išėjo moteris, panorusi sudainuoti su atlikėju dainą. Sujudus apsaugos darbuotojams, V. Meladzė nusprendė leisti jai likti ir pradėjo kitą kūrinį. Tačiau vėliau tokio sprendimo pasigailėjo ir moteriai teko eiti į savo vietą, o dainininkas juokavo, kad jam jau reiktų išmokti sakyti „ne“.

Besibaigiant šou, ant kojų buvo pakilusi ir drauge rusiškas dainas traukė visa arena.

Koncerto reklamai negailėta liaupsių

„Nepriekaištingas stilius ir elegancija“ – pirmieji į galvą ateinantys žodžiai, kai kalba pasisuka apie Valerijų Meladzę. Kovo mėnesį šis atlikėjas surengs ilgai lauktą koncertą Vilniuje – kovo 28 d. arenoje „Avia Solution Group“.

Reto tembro ir plataus diapazono balsu apdovanotas atlikėjas paperka milijonus gerbėjų ne tik savo išskirtiniu balsu, bet ir melodingomis bei prasmingų tekstų persmelktomis dainomis, kurias jam nuo pat karjeros pradžios rašo jo brolis Konstantinas Meladzė.

V. Meladzės koncerto metu Vilniuje skambės klausytojų pamėgti ir jau hitais tapę atlikėjo kūriniai, kurių kiekvienas – atskira istorija, rasianti kelią į klausytojų širdis“, – pateikiama informacija apie V. Maladzės koncertą renginio aprašyme.

Valdžia vis dar delsia

O kol koncertai vyksta pagal renginių organizatorių sąžinę, valdžia ieško būdų, kaip pažaboti iš šalies agresorės atvykstančius muzikantus. Pasirodė ne vienas siūlymas baudas skirti ir renginių organizatoriams, kurie kviečiasi tokius atlikėjus, tačiau šie atšauna, kad į Lietuvą atvyksta tik tie, kurie pasisako prieš karą Ukrainoje. Kultūros ministras Simonas Kairys atsakomybę dėl to meta ir gyventojams – esą jei į koncertus žmonės neitų, jie čia ir nevažiuotų, kiek anksčiau skelbė LNK žinios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)