"Muzikantas atliks dainas, įėjusias į naująjį jo albumą "Shangri-La". Paskutinysis Knopflerio diskas perteikia nepakartojamą septintojo dešimtmečio Kalifornijos stilių", - papasakojo koncertą organizuojančios kompanijos atstovas.

M.Knopfleris - ne šiaip gitaristas, bet savos gitaros technikos autorius. Jo švelnus, užburiantis grojimo stilius kontrastuoja su sodriu kimoku balsu.

M.Knopfleris - kairys, tačiau groja dešiniąja ranka ir nesinaudoja plektru. Pats muzikantas sako grojąs "pirštų oda".

M.Knopfleris gimė vengro emigranto antifašisto ir anglės mokytojos šeimoje. Nuo vaikystės grojo moksleivių grupėse, tačiau sėkmė filologijoje atvedė jį į žurnalistiką, kurioje darbavosi iki tos dienos, kai išgirdo žinią apie Jimio Hendrixo (Džimio Hendrikso) mirtį. "Mirė Hendrixas, aš visą dieną klausiausi jo įrašų ir liejau karčias ašaras. Čia įžengia mano redaktorius ir sako: "Klausyk, mirė kažkoks Hedrixas ar Henrixas, sužinok, parašyk ką nors..." Pagalvojau: kokie šunsnukiai mane supa!" Ir išėjau iš laikraščio", - vėliau pasakojo žvaigždė.

Nuo tada muzika tapo pagrindiniu jo užsiėmimu. Iki 1977 metų M.Knopfleris pakeitė begalę grupių, o paskui susikūrė "Dire Straits", devintajame dešimtmetyje pripažinta geriausia pasaulio grupe. 1996 metais muzikantas pradėjo solinę karjerą ir jau įrašė keturis albumus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją