Pasak vieno žinomiausių Lietuvos atlikėjų, didžiausia šių pernai atsiradusių apdovanojimų problema - kad jie elgiasi panašiai kaip kažkada „Radiocentras“: "Eteryje visus metus rodo vienus atlikėjus, o apdovanoja kitus. Apdovanojimai vyksta TV3 eteryje, tad būtų logiška, kad tos grupės, kurios yra nominuojamos, tuos metus ir būtų rodomos per televiziją. Turėtų būti aiškus ir logiškas tęstinumas. Kas iš to, kad kartą metuose parodysi? Juk prie kai kurių atlikėjų muzikos reikia priprasti po truputį, ji ne iš karto prilimpa. Minėtoji TV3 visus metus transliuoja visokius talentų šou, būtų logiška, kad jų dalyvius ir apdovanotų. Mano nuomone, tada net sėkmingesnis renginys būtų. Bet jeigu nori apdovanoti rimtus atlikėjus, kurie patys kuria muziką, o ne perdainuoja kitų kūrybą, galėtų juos bent kartkartėmis per metus ir parodyti. Neabejoju, kad kai kuriuos žiūrovus ištinka šokas, kai per M.A.M.A. pamato visiškai nežinomų atlikėjų".

A.Mamontovo teigimu, gyvenantys didmiesčiuose gali nueiti į muzikos klubą ir pažiūrėti vienos ar kitos grupės pasirodymą. Tačiau gyvenantys provincijoje visą informaciją gauna iš televizijos. Ir tikrai neretai būna, kad kai kuriuos atlikėjus pamato pirmą kartą, nors jie nominuojami kaip metų geriausi.

"Tiesą sakant, nebesijaučiu lietuviškos muzikos dalimi – bent jau tos, kurią propaguoja radijas, televizija. Nors norėčiau. Kartais dalyvaudamas kokiame nors renginyje jaučiuosi lyg užėjęs pas ką nors į svečius. Nežinau, ar aš vienas taip jaučiuosi. Manau, tokių yra ir daugiau", - sako M.A.M.A. apdovanojimuose nedalyvausiantis muzikantas ir priduria, jog jam šiuo metu geriausias apdovanojimas - pilnos salės žiūrovų.

DELFI primena, jog A.Mamontovas šių metų M.A.M.A apdovanojimuose pretenduoja į vieną, koncertinės muzikos grupės/atlikėjo, apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)