Naujausia „Žas“ daina "Diena po karo" – itin malonios akustinės faktūros. “Tikimės, ji sulauks didelio klausytojų susidomėjimo. Kalbant kino terminais, ši daina "paremta tikrais faktais". Kūrinyje sugulė pastarųjų metų išgyvenimai, visokios emocijos. Net ir “žasams” reikia meilės, todėl kartais jie dainuoja ir apie ją”, - šypsojosi Linas Zareckas-Choras.

“Diena po karo” žodžių autorius – Marius Berenis-Tru, pagarsėjęs sugebėjimu parašyti trijų dainų tekstus per šimtą kilometrų. Tiesa, šis kūrinys buvo daug ilgiau brandintas, o Tru vokalas jame skamba neįprastai jausmingai. Ar dainoje tariami žodžiai “sudėti ginklai” reiškia, kad „Žas“ pagaliau leidosi užkariaujami moterų?

“Visų pirma, kiekvienas iš mūsų kariauja su savo demonais. Bet kažkur yra ta, kuri gali tave nuraminti. Ji tikrai kažkur yra, tik ne visada žinai – kur, - filosofavo Choras. - Beje, apie moteris: mes šimtus kartų teigėme, kad “žasuose” nebus merginų. Bet kurdami šitą dainą mes pasikvietėme Aistę Striogaitę, kurios nebanalus vokalas idealiai tiko išreikšti emocijas.”

Klubinių projektų gerbėjams gerai pažįstama talentingoji Aistė (ex. “The Sneekers” ir “Flaxen Beats”) šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje. Todėl jos vokalą teko įrašinėti Londone.

Pirmą kartą dainos "Diena po karo" gyvas pristatymas įvyks lapkričio 25 dieną Vilniaus muzikos klube “Tamsta”. Jame kūrinys skambės su originalia moteriška partija. “Bet vėliau turėsime pasieškoti kito gražaus moteriško balso, nes Aistė negalės atskristi į kiekvieną koncertą. Laimei, mes visada turime Bilą”, - juokėsi L.Zareckas-Choras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją