Tamsus ir stipriai elektrifikuotas „Deeper Upper“ skambesys išskiria šią Vilniaus grupę iš kitų indie scenos vardų Baltijos šalyse. Pernai jie išleido debiutinį minialbumą „Structures“ ir toliau stabiliai žengia pirmyn.

Neseniai grupę pasiekė kol kas svarbiausia žinia jų karjeroje: aplenkę per 3000 grupių iš 40 šalių, jie pateko tarp 10 finalistų konkurse „EuroMusic“. Tai reiškia, kad birželio pabaigoje „Deeper Upper“ skris į Paryžių, kur kartu su grupėmis iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Islandijos ir kitų šalių varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo – įrašų prestižinėje Graikos muzikos studijoje „Black Rock Studio“. Paryžiaus koncertas bus transliuojamas 88 šalyse televizijos kanalu „iConcerts“.

„Deeper Upper“ taip pat yra groję Talino muzikos savaitėje ir didžiausiame muzikos festivalyje Baltijos šalyse „Positivus“. Šiemet grupė surengė beveik valandos ilgio koncertą nacionaliniame Latvijos radijuje.

Tačiau būtent „Liverpool“ bendruomenė, jau aštuntus metus palaikanti Lietuvos alternatyvios gitarinės muzikos gyvenimą, buvo ta vieta, kurioje „Deeper Upper“ surado pirmuosius klausytojus. Dėl to koncertas „Liverpool“ bare grupei bus ypatingas.

„Pirmasis koncertas „Liverpool“ bare mums yra simboliškas, nes savo karjerą ir pradėjome būtent „Liverpool“ renginiuose, ten radome pirmuosius klausytojus, sutikome naujus draugus. Prieš kelerius metus kviesdama groti savo vakarėliuose „Liverpool“ komanda atvėrė mums naujas galimybes. Dabar mes norime jiems atsidėkoti surengdami koncertą naujai jų įkurtame bare.“, – sako grupės nariai.

Koncertas bus „Deeper Upper“ dovana „Liverpool“ barui ir jų klausytojams, todėl įėjimas į jį bus nemokamas. „Greta mūsų senų kūrinių atliksime keletą naujų, todėl mačiusiems mus anksčiau, siūlome nepraleisti progos pasimatyti dar kartą“, – prideda grupė.

Tai bus vienas iš retų grupės koncertų šią vasarą – šiuo metu jie daugiau laiko leidžia gludindami savo skambesį studijoje.

Ketvirtadienį, birželio 5-ąją, „Liverpool“ bare koncertas prasidės 21 val. Po koncerto vyks „Liverpool Labs“ – neatrastos indie muzikos DJ vakaras, kuriame prie pulto gali stoti kiekvienas šios muzikos klausytojas, paruošęs savo dainų grojaraštį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją