Tuo tarpu sausakimša gerbėjų salė išgirsta kitokią žinią: dainininkai neatvyko dėl asmeninių problemų.

Susirūpinę atlikėjai įtaria, kad „La Playa“ ėmėsi nesąžiningų verslininkų retsykiais naudojamos gudrybės - bilietai parduodami iš anksto žinant, kad pasirodymas bus atšauktas. Taip esą lobstama ir iš sutaupyto dainininkų honoraro, ir iš pinigų, sumokėtų už įėjimą, nes jie negrąžinami.

Grūmėsi su vedėju

Tokioje situacijoje atsidūrusi populiarios uostamiesčio grupės „Yva“ lyderė Natalija Zvonkė pasakojo, kad Velykų sekmadienį pasijuto kaip tikrame detektyve.

Tą vakarą koncertuoti „La Playa“ turėjusi dainininkė kelios valandos iki pasirodymo sulaukė klubo atstovės skambučio. Moteris pranešė, kad rezervuoti tik trys staliukai, todėl koncertą teks atšaukti. N.Zvonkei paprieštaravus, kad koncertuoti ji galinti ir keliems žmonėms, vadybininkė buvo kategoriška - koncerto nebus.

„Nepatikėjau ir prieš pat koncertą nuvažiavau patikrinti, kaip atrodo tie trys staliukai, - šmaikštavo atlikėja. - Tačiau atvykusi pamačiau, kad salė lūžta nuo žmonių.“

N.Zvonkei įėjus į klubą, vakaro vedėjas scenoje susirinkusiai publikai kaip tik pranešinėjo liūdną žinią - „Yvos“ koncerto nebus, nes grupė esą turėjo problemų, todėl ir neatvyko.

Aidint nepatenkintų gerbėjų švilpimui, N.Zvonkė užlipo į sceną ir pareikalavo duoti mikrofoną.

„Tačiau jis nesutiko, todėl teko su juo susigrumti. Galiausiai griebiau mikrofoną ir žmonėms paaiškinau, kad jie įžūliai mulkinami“, - sakė dainininkė.

Tą naktį klube buvę žiūrovai dienraščiui pasakojo, kad publika karštai rodė nepasitenkinimą.

„Žmonės rėkė, švilpė, net klykė: „Zvonke, mes su tavimi“, - pasakojo „La Playa“ vakarą su draugais leidęs klaipėdietis.

Prarado uždarbį

Klubo vadovai N.Zvonkei nepaaiškino, dėl kokių priežasčių buvo maustoma ir ji, ir žiūrovai.

„Kalbėjo grubiai, siūlė lipti į sceną ir dainuoti, bet honorarą esą sumokės kur kas mažesnį, nei buvo tartasi. Atsiprašau, bet už tokius pinigus prieš septynerius metus koncertuodavau“, - sakė dainininkė, kuri dėl koncerto „La Playa“ turėjo atšaukti du pelningus koncertus kituose miestuose.

Paprašyta pateikti savo versiją, kodėl klubo vadovybė taip elgėsi, N.Zvonkė sakė: „Taip pelnomasi iš žiūrovų. Žmonės sumoka už įėjimą į klubą, tačiau pinigų dėl neįvykusio koncerto jiems negrąžina.“

Dainininkė kremtasi ne tik dėl sugadinto Velykų vakaro, bet ir pašlijusios grupės reputacijos.

„O jeigu nebūčiau atvažiavusi ir viską paaiškinusi žiūrovams? Klubas sąmoningai smukdo atlikėjų įvaizdį“, - mano N.Zvonkė, kuri „La Playa“ nuo metų pradžios koncertavo jau penkis kartus, tačiau su tokiu nepagarbiu elgesiu susidūrusi nebuvo.

Privertė apsisukti

Dieną prieš tai - praėjusį šeštadienį - į klubo melo pinkles buvo patekusi ir vilniečių grupė „Delfinai“.

Iš sostinės į pajūrį koncertuoti skubėjusiems dainininkams apie vidurnaktį paskambino „La Playa“ vadybininkė ir pasakė tą patį tekstą, kurį kitą vakarą teko išgirsti ir N.Zvonkei - esą susirinko per mažai žiūrovų, todėl koncerto nebus.

Automobiliui, kuriuo važiavo atlikėjai, teko apsisukti ir grįžti į Vilnių, nors tuo metu jie jau buvo beįvažiuojantys į Klaipėdą.

Tik vėliau iš atsitiktinai tą naktį „La Playa“ buvusių grupės bičiulių „Delfinai“ sužinojo, kad salė buvo sausakimša. Abejones dėl galimos apgaulės patvirtino ir paskambinusios N.Zvonkės papasakota istorija. Ji buvo identiška tai, į kurią pateko „Delfinai“ - abiem grupėms nebuvo paaiškinta jokių priežasčių, dėl kurių neįvyko jų koncertai, bendrauta buvo itin kategoriškai.

Grupės vadybininkas Vilius Survila dienraščiui sakė esąs nusivylęs ir žadėjo situacijos šiaip sau nepalikti.

Pinigų negrąžina

Savo pavardės viešinti nepanorusi klubo direktoriaus pavaduotoja Rasa „Klaipėdai“ aiškino, kad atlikėjai tiesiog pasikarščiavo.

Tačiau ji negalėjo pasakyti, dėl kokių priežasčių buvo atšaukti abiejų grupių koncertai, nors pamatyti mėgstamus atlikėjus susirinko pilnos salės žmonių.

„Suprantu, kad atrodo keista - neįvyko du koncertai iš eilės, tačiau komentuoti negaliu, nes tai - vidiniai klubo reikalai“, - teatsakė Rasa.

Moteris neneigė, kad dėl susiklosčiusios situacijos kaltę jaučia ir klubo vadovybė.

„Žadu pakviesti Nataliją ramiai pasišnekėti, kai aistros atvės. „Delfinų“ vadybininkui siūliau išsiųsti oficialų raštą, kuriame būtų paaiškintos neįvykusio koncerto aplinkybės, tačiau šis atsisakė“, - teigė direktoriaus pavaduotoja.

Pasmalsavus, kaip „La Playa“ būtų pasiaiškinusi grupės vadybininkui, Rasa teigė, kad ir ši informacija turi būti laikoma paslaptyje.

Ji neneigė, kad dėl neįvykusio koncerto 20 litų už įėjimą į klubą žiūrovams nėra grąžinami. Esą lankytojas moka ne už koncertą, o už programą.

„Samdomės šokėjas, vakaro vedėją, perkame prizus. Grupių pasirodymai - tik viena programos dalis“, - aiškino „La Playa“ atstovė.

Šiame naktiniame klube vienu metu gali linksmintis apie 150 žmonių. Lankytojai ne tik sumoka už programą, bet ir privalo nemenkai išsileisti - svečiams siūloma prisėsti prie staliuko su sąlyga, kad jie išleis konkrečią sumą. Ji svyruoja nuo 100 iki 200 litų ir priklauso nuo to, kiek arti scenos sėdės kompanija.

Pelnosi iš vardo

Tokių atvejų pramogų versle pasitaiko neretai. Būna, kad sukčiai reklamuoja koncertus žinodami, kad jie neįvyks, ar net neatsiklausę atlikėjų.

N.Zvonkė pasakojo, kad prieš kurį laiką jos grupės vardu pasinaudojo pasipelnyti užsimanę aferistai iš Mažeikių.

„Reklamavo koncertą, kuriame neva turėtų dalyvauti ir „Yva“. Nieko apie jokį koncertą net girdėjusi nebuvau. Nebūčiau ir žinojusi, bet grupės šokėja su reikalais nuvyko į Mažeikius ir pamatė koncertą reklamuojantį plakatą. Tąkart nesąžiningiems verslininkams užkūriau tikrą pirtį“, - sakė N.Zvonkė.

Paklausta, ar imsis kokių nors sankcijų ir prieš ją apgauti norėjusį klubą, dainininkė tik užtikrino niekada nebekoncertuosianti įstaigoje, bandžiusioje apgaule pasipelnyti iš jos vardo.