Kuriant „Newborn“, gimė keli kūriniai konceptualiai netinkantys baletui, kurie inspiravo imtis debiutinio albumo – „Artificial“. Debiutinį Artfcl albumą „Artficial“ sudaro 16 kūrinių. Autorių teigimu, albumą stengtasi kurti itin eklektiškai, jog klausant albumą nesikartotų nei nuotaikos, nei muzikiniai stiliai, nei tembristika. Rezultatas įdomus – kiekvienas kūrinys pasakoja savo istoriją, bet tuo pačiu ir papildo bendrąją albumo koncepciją, rašoma pranešime spaudai.

Visus albumo kūrinius sukūrė ir įrašė Andrius Laucevičius ir Matas Samulionis garso įrašų studijoje „MAMA Studios“, išskyrus „Drawn In(to) Soundscape“. Prie jo kūrybiškai prisidėjo ir Marijus Adomaitis, labiau žinomas kaip atlikėjas Ten Walls.

Albumą jau pastebėjo pasaulyje gerbiami muzikos pramonės vardai, tokie kaip Alex Cohen (-“Excellent!“), Mark Cooper (- „Ace!“), Sam Divine iš „Defected“ (-“nice one“) ar Greg Fenton iš „MagazineSixty“ (Together Apart -“Good track thanks.“).

Visas debiutinis albumas pasirodo po jį pristatančių 4-ių singlų serijos ir EP, kurie buvo išleisti kas savaitę iki albumo. Singlai „Artificial“, „Decadance“, „Bigger Than Us“, „Alauda Arvensis“ ir trijų kūrinių EP „The Turn“ sulaukė teigiamų atsiliepimų iš Richie Hawtin (Plastikman), Paco Osuna, Sasha Le Monnier, Mark Cooper, Sam Divine (Defected), Nick Warren, Dexter Ford, Ian Cheshire, Aldrin („Zouk“ klubas, Singapūras), Craig Bratley ar Andy Smith.

Albumo titulinė kompozicija „Artificial“ spėjo apskrieti tris žemynus ir yra grojama radijo stotyse Latvijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Danijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Australijoje, Kanadoje, JAV ir net Brazilijoje.

Artfcl debiutinį albumą „Artificial” jau galima užsisakyti ir perklausyti leidėjo Future Sound Scientists Bandcamp puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)