"Negalėčiau išskirti kurio nors vieno menininko kaip svarbiausio - jie man visi vienodai svarbūs. Kadangi Ale Mollerio kolektyvo iš Švedijos dar niekas nematė Lietuvoje, galbūt ten reikėtų nueiti, nes jis tikrai neatvažiuos greitai dar kartą. Henrio Texierio kvinteto irgi dar niekas negirdėjo Baltijos valstybėse. Taip pat pasaulio meistrų įvertinta islandė violančelininkė Brindis Halla Gylfadot Tir atvažiuoja pirmą kartą. O kur dar mūsų klarnetistas Algimantas Budrys. Kartu su šiais virtuozais gros studentai, tarp kurių irgi yra labai talentingų menininkų, tokių kaip Miglė Serapinaitė ar Viktoras Palej ", - pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė festivalio rengėjas Martynas Švėgžda von Bekkeris.

Pasak organizatorių, aplinkosaugos problemos aktualios visiems didiesiems pasaulio miestams, todėl atlikti įvairių žanrų ir stilių muziką kviečiami menininkai iš skirtingų šalių.

"Valdovų pilys nepadės mums likti lietuviais. Mes per daug dėmesio skiriame materialinėms vertybėms. Netekę net visų pastatų, bet išsaugoję savo kalbą, dainas, mintis, gamtą, liktume lietuvių tauta", - sakė M.Švėgžda von Bekkeris.

Skirtingų muzikos žanrų kūriniai bus atliekami tuo pačiu metu įvairiose erdvėse: klasikiniai renginiai vyks koncertų salėse, skirtose kamerinei ir simfoninei muzikai, o rokas, folkloras, populiarioji muzika skambės uždarose erdvėse, pritaikytose judesiui ir šokiui.

Festivalio pagrindu lieka muzika, tačiau programoje numatyti ir poezijos skaitymai, dviejų filmų premjeros, parodos.

Ankstesnieji festivaliai "Alternatyva" buvo skirti Paryžiuje gyvenusiai prozininkei, literatūros kritikei Ugnei Karvelis, taip pat siekė atkreipti dėmesį į jaunimo problemas, Lietuvos integraciją į Europą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją