Daugiausiai žmonių pritraukė sostinės Pilies gatvėje pasirodymus surengę muzikantai. Čia buvo galima išvysti ir stygininkų, ir pučiamųjų pasirodymų ar akordeonistų. Pilies gatvėje kol kas – didžiausi būriai melomanų ir smalsuolių.

Didžiąją gatvę ir rotušės prieigas užvaldė roko stiliaus muzika. Prie Šiuolaikinio meno centro pastogėje įsikūrę „Brodway pub“ subūrė net tris roko grupes. Čia šio muzikos stiliaus gerbėjai turi progą iki vakaro mėgautis kokybiškais grupių „Koks“, „Amarai“ ir „Last season“ pasirodymais.

Vokiečių gatvėje kol kas šiek tiek ramiau. Čia gitarų skambesiu gėrisi pavieniai praeiviai.

Nuo Šv. Kotrynos bažnyčios sienų iš tolo ataidi ritmingas įvairių stilių muzikos mišinys. Bažnyčios pašonėje po polietileno plėvele dengta stogine įsikūręs didžėjus Justinas Adžgauskas-Jay Justicious – garsaus fotomenininko Raimundo Adžgausko sūnus su bičiuliu. Vaikinai ritminga muzika džiugina praeivius, judančius nuo Vokiečių Vilniaus gatvės link. R. Adžgauskas taip pat atvyko pasiklausyti sūnaus grojamos muzikos ir prasitarė sūnui specialiai šventei išnuomojęs kolonėles, padovanojęs stalo teniso stalą didžėjaus pultui. Anot fotomenininko, sūnus muzika aktyviai domisi nuo vaikystės, o Gatvės muzikos diena – puiki proga muzika pradžiuginti praeivius.

Gedimino prospekte kol kas labiau šurmuliuoja į Europos dienos mugę susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai, Katedros aikštėje praeivius linksmina pučiamųjų muzika. Sereikiškių parke būrį žiūrovų pritraukę roko stiliaus muzikos atstovai – jau trečius metus skaičiuojanti grupė „Rubber Bullets“. Nuo vidurdienio tame pačiame parke pasirodymą surengę „Diskotekininkai“ ypatingo susidomėjimo nesulaukė, tačiau dėl to nė kiek nenusiminę pavieniams gerbėjams skleidė ypač gerą nuotaiką.

Gatvės muzikos dienos šurmulys įtraukė ir keletą žinomų žmonių, žurnalistą Aidą Puklevičių, Edmundą Štengerį su drauge, Dalių ir Laimą Mertinus, buvusį grupės „Patruliai“ narį Milgedą Aleksandravičių su drauge, Vladą Kovaliovą, aktores Aušrą Štukytę ir Indrę Augustaitytę bei kitus. Pilies gatvėje žvalgėsi ir renginio idėjinis vadas Andrius Mamontovas.

Šventė įsisiūbavo po pietų. Visame Vilniaus centre šumuliavo minios žmonių, kurie pasibaigus muzikantų pasirodymams užplūdo sostinės barus ir klubus.

Gatvės muzikos diena Kaune

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją