Björk rūšiuos šiukšles

Viena ekscentriškiausių pasaulio atlikėjų Björk, prieš atvykdama į Vilnių, koncerto organizatoriams – įstaigai „Vilniaus festivaliai“ atsiuntė apie 100 puslapių raiderį (reikalavimų sąrašą - red. pastaba). Nors dauguma jų skirta techniniams niuansams, atlikėja nebūtų savimi, jeigu nestebintų. Tiesa, šį kartą jos keistumas pasižymi kuklumu.

Pasak Björk koncerto koordinatorius Martyno Liočo, iš oro uosto ir po Vilnių Björk bei 44 ją lydinčių žmonių grupė važinės kartu keliais mikroautobusais, todėl atskirų automobilių jiems neteks ieškoti.

Visose užkulisių patalpose reikalaujama įrengti 4 rūšių šiukšlių dėžes, nes atlikėja ir visi jos kompanionai rūšiuoja plastiką, stiklą, aliuminį (skardines) ir kitas buitines, bio atliekas.

„Valgys jie visi kartu, stalai turi buti patiesti staltiesėmis ir paserviruota paprastais, baltais stikliniais indais. Atlikėjai labai svarbu, kad užkulisiuose nebūtų plastikinių stalo reikmenų“, - pasakojo M. Liočas.

Pasak koordinatoriaus, į pageidavimų sąrašą įtrauktas ir šampanas bei konjakas, tačiau tai - gerai žinomi prekės ženklai, kuriuos galima įsigyti daugelyje Lietuvos prekybos centrų.

„Jie nieko prieš paragauti ir vietinį alų bei kitus gėrimus, į meniu reikės įtraukti lietuviškos virtuvės patiekalų“, - kalbėjo jis.

Pasak M. Liočo, iš netrumpo gėrimų sąrašo, alkoholio yra tikrai nedaug – apie 15 proc., bet reikia daug įvairiausio vandens, sulčių, vaisvandenių ir šviežio, pusiau riebaus, pieno. Tiesa, šie reikalavimai nėra skirti tik atlikėjai, o visai grupei atvykstančių žmonių.

Kaip įprasta pasaulinio garso žvaigždėms, Björk pageidavo masažisto, tačiau taip pat jai reikalingas akupunktūros meistras bei refleksoterapeutas.

Įkurdins visus „Backstreet Boys“ artimuosius

Ne vieną pasaulio žvaigždę šiemet atvešiančios agentūros „Seven Live!“ komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis pasakojo, kad dažnai keisčiausi pageidavimai organizatorių ausis pasiekia paskutinėmis savaitėmis ar dienomis.

Kol kas didžiausią galvos skausmą sukėlė amerikiečių grupė „Backstreet Boys“, sostinėje koncertą surengsianti gegužės 20 dieną.

„Jie turi „žiaurų“ pageidavimą visur keliauti su daug lydinčių asmenų - vaikais, žmonomis ir draugėmis. Nemažas aptarnaujantis personalas, daug šokėjų. Griežtą taisyklė – kad visi būtų apgyvendinti viename viešbutyje“.

Pagrindiniams grupės asmenims ir jų artimiesiems prireikė 10 apartamentų ir dar 22 aukštos klasės kambarių, kuriuose gyvens kartu keliaujantys vadybininkai, asistentai ir kiti personalo nariai.

Pasak A. Gelžinio, Vilniuje yra tik vienas „Narutis“, kuris gali apgyvendinti tiek daug žmonių. Atstovas patikino, kad su šia grupės problema susidūrė ne tik Lietuva, bet ir Talinas, Maskva ir Berlynas.

Pasak A. Gelžinio, ateinantį penktadienį sostinėje koncertuosianti baleto šokėja Anastasia Voločkova ketina Lietuvoje paviešėti ilgau, o per tą laiką pageidauja apsilankyti pirtyje, kurioje būtų masažo paslaugos.

Dar vienas iš pageidavimų - kaljanas, kurį ji labai mėgsta bei specialios gyvos vantos iš nedžiovintų, gyvų augalų. Taip pat numatyta kelionė į Kryžių kalną.

Smėlį veš iš Latvijos

Koncertų organizavimo agentūrai „Makroconcert“ šiuo metu rūpestį kelia milžiniškų automobilių pasirodymas „Monster truck show“. Birželio 18 d. Vingio parkas turi būti nuklotas 20 tonų karjere iškasto žvyro.

„Lietuvoje jo nesiseka rasti, todėl gali tekti vežtis jį iš Latvijos, - pasakojo G. Razmantaitė. - Taip pat jiems reikia 20 automobilių kėbulų. Su šiais, ačiū dievui, Lietuvoje - ne problema“.

„Makroconcert“ atstovė Giedrė Razmantaitė stebėjosi, kad britų soul muzikos atlikėjas Sealas surasti viešbutį nepatikėjo agentūrai ir griežtai pats ketina susirasti sau nakvynės vietą Lietuvoje.

Taip pat jis pageidavo visiškai naujo „Audi A8 long“, kuriuo jis ketina važinėti pats. Kodėl „Audi“ firmos automobilį? Nes jis yra šios automobilių firmos reklaminis veidas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją