Holivudo aktorius, prodiuseris, scenaristas, aktyvus aplinkosaugininkas, aikido meistras ir muzikantas S. Seagalas iš tiesų savo gyvenime muzikavo daugiau nei vaidino. Savo pirmąją gitarą jis gavo būdamas vos 12-os. O šiuo metu yra sukaupęs vieną įspūdingiausių bliuzo gitarų kolekcijų pasaulyje.

„Turiu jų sukaupęs per šimtą“, - prieš koncertą vykusioje spaudos konferencijoje sakė S. Seagalas.

Žurnalistams veiksmo filmų žvaigždė pasakojo, jog kaip muzikantą publika jį priima labai puikiai.
Stevenas Seagalas "Bliuzo naktyse" (R. Narmonto nuotr.)

„Europoje manęs dar laukia apie penkiolika ar dvidešimt pasirodymų“, - bandė suskaičiuoti jis.

Paklaustas, kaip jam pavyksta suderinti aktoriaus ir muzikanto karjerą, žvaigždė prisipažino, kad stengiasi viskam rasti laiko. Tačiau tai pavyksta sunkiai.

Pasidomėjus, kaip žmonės reaguoja scenoje su gitara išvydę veiksmo filmų žvaigždę, S. Seagalas prisipažino, kad jam jau seniai neberūpi, ką galvoja žmonės.
Stevenas Seagalas "Bliuzo naktyse" (R. Narmonto nuotr.)

„Pradėjau muzikuoti anksčiau nei tapau kino žvaigždė. Man jau seniai neįdomu, ką galvoja kiti. Muzikuoju nuo mažų dienų ir mano darbai kalba patys už save. Tiesiog stengiuosi būti savimi, - sakė jis. - Aš išgyvenau puikių akimirkų tiek muzikoje, tiek kovos menuose.“

Spaudos konferencijoje netrūko ir šmaikščių klausimų, kaip, pavyzdžiui, ar įmanoma nužudyti Chucką Norrisą? „Jam 74, tuo viskas pasakyta“, - apie nenugalimąjį veiksmo filmų kolegą atsiliepė aktorius ir muzikantas.

Vienam žurnalistui pasidomėjus, ar tiki meile iš pirmo žvilgsnio, S. Seagalas nustebino savo atsakymu: „Aš tikiu karma. Ir jei žmonių karmos sutampa, tada yra didelė galimybė sukurti ypatingą tarpusavio ryšį. Manau, kad daug žmonių išsiskiria dėl dėmesio trūkumo“.

Airių, žydų, mongolų kraujo turintis S. Seagalas savo profesionalią karjerą pradėjo nuo pagalbinio darbininko kavinėje, kur taip vikriai sukosi, kad kolegos buvo pastebėtas ir pakviestas užsiimti karatė. Ilgainiui jis pasiekė 7 danų aikido juodąjį diržą ir gavo nemažai įdomaus darbo Holivude. S.Seagalas sukūrė ryškius vaidmenis tokiuose įtempto veiksmo filmuose, kaip “Juodoji aušra”, “Užsienietis”, “Grėsminga žemė”, “Atpildas”, “Nepavykęs sandėris”, “Žmogus šešėlis” ir t.t.

S. Seagalas per savo karjerą taip pat yra grojęs su labiausiai įkvepiančiomis bliuzo legendomis. BB Kingas, Bo Diddley, Johnas Lee Hookeris, Clarence “Gatemouth” Brownas – visi paliko pėdsaką išskirtinėje Steveno muzikoje, kuriai komplimentų nešykštėjo ir pats BB Kingas, pasakęs, kad S.Seagalas yra tiesiog puikus gitaristas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)