Konektikute gyvenanti džiazo atlikėja Nicole Zuraitis sekmadienį, vasario 4 d., gavo savo pirmąją „Grammy“ statulėlę už albumą „How Love Begins“, kuris triumfavo vokalinio džiazo albumo kategorijoje.

N. Zuraitis užaugo šiaurės vakarinėje Konektikuto valstijos dalyje, lankė Ličfildo valstybinę mokyklą, baigė Voterberyje esančią „Holy Cross“ vidurinę mokyklą, skelbia rep-am.com.

Dainininkė ir dainų autorė pirmą kartą „Grammy“ buvo nominuota 2019-aisiais už geriausią vokalinę instrumentinę aranžuotę (perdainuotas Dolly Parton kūrinys „Jolene“), kurią sukurti padėjo jos sutuoktinis - grupės būgnininkas ir lyderis Danas Pugachas.

N. Zuraitis taip pat dainuoja grupėje „Birdland Big Band“ ir dažnai koncertuoja Niujorko džiazo klubuose, įskaitant Lincolno centre esantį „Dizzy’s Club“, taip pat „Birdland“, „Blue Note“, „Carlyle“ ir „54 Below“. Ji surengė keletą pasirodymų su filharmonijos orkestrais „Savannah Philharmonic“, „Asheville Symphony“ ir „Macon Pops“ bei pritarė pianinu ir vokalu tokiems atlikėjams ir atlikėjoms kaip Melanie, Morgan James, Darrenas Crissas ir Livingstonas Tayloras.

2020 m. žurnalas „Connecticut Magazine“ ją įtraukė į 40 garsiausių valstijos gyventojų, kuriems dar nėra 40-imt, sąrašą. Siaučiant koronaviruso pandemijai, jos srautinės transliacijos internetu „Virtual Piano Lounge“, rengtos kiekvieną savaitę, sulaukė žurnalo „Forbes Magazine“ dėmesio.

N. Zuraitis bendradarbiavo su galybe muzikantų ir atlikėjų, įskaitant Christianą McBride’ą, Davidą Cooką, Giladą Heckselmaną, Veronicą Swift, Benny Benacką, Stepheną Feifkę, Cyrille Aimee, Antonio Sanchezą, Dave’ą Stryke’ą, Omarą Hakimą, Rachel Z, Helen Sung ir Bernardą Purdie. Ji dirba vokalo mokytoja Niujorko universitete, Purchase’o mieste esančiame koledže ir Ličfildo „Jazz Camp“.

Moteris randa laiko ir aktyviai veiklai – naujausio albumo išleidimo data sutapo su jos suorganizuotu muzikos festivaliu ir portalui SaveTheSound.org skirta akcija.

Pranešama, jog vasarą N. Zuraitis koncertuos Lietuvoje - ji pasirodys Klaipėdos pilies džiazo festivalyje birželio 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją