Muzikinis festivalis „Rafta“ stebina savo techniniu sudėtingumu. Būsima jo scena – 250 tonų sverianti barža. Tai viena iš sunkiausių Lietuvoje naudotų scenų.

„Žinoma, barža gali ir neatrodyti labai panaši į standartinę sceną. Tačiau turėti tokią baržą – didžiulis techninis iššūkis ne vien organizatoriams, bet uostui. Vien jos pastatymui renginio vietoje bus reikalingas 30 metrų aukščio kranas. Vietoj šios plūduriuojančios scenos įprastame festivalyje galėtume pastatyti bent 20 standartinių scenų“ - pasakoja „Rafta“ organizatorius Algirdas Sabaliauskas.

Festivalyje dalyvaus elektro-roko ir elektroninės muzikos grupės bei įvairūs didžėjai. Renginys prasidės gyvu grupės „HitKick“ koncertu.

Didžėjų frontą laikys Vidis, Few Nolder („Silence Family“), Uncle Roll, Martin Zoo, „Diskonektai“, merginų duetas „Sistas“ bei radijo stoties „Neringa FM“ komanda, vakarą vainikuos elektro-rock grupė „Happyendless“ bei „Gerai Gerai“.

Tiksli festivalio vieta – Kuršių marių vidurys tarp Juodkrantės ir Drėvernos, kur gylis siekia apie 1,2 metro. Tad renginio dalyviai galės išlipti iš juos atplukdžiusių transporto priemonių ir linksmintis tiesiog vandenyje specialiai aptvertoje saugomoje zonoje.

Taip pat veiks greitasis vandens taksi. Jo pagalba bus galima nuplaukti į Juodkrantę ar greitai ir saugiai pasiekti artimiausią Kuršių marių krantą.

Pasibaigus festivalio programai linksmybės persikels į uostamiesčio klubą „Kurpiai“ ir „Portas“. Čia grupės „GeraiGerai“ ir „Happyendless“ pasirodys specialiose „Raftos“ dūzgėse.

Vieną dieną truksiantis vandenyje plūduriuojantis renginys visiškai nemokamas. Tad dalyviams tereikia pasirūpinti vandens transporto priemonėmis, kuriomis jie atplauks į renginio vietą. Transportas gali būti bet koks - pačių pasigamintas ir įregistruotas, pasiskolintas ar išsinuomotas.

Norintys išsinuomoti laivą sau ir savo draugams tą padaryti gali labai paprastai – organizatorių paruoštoje vandens transporto priemonių rezervavimo sistemoje www.rafta.lt. Laivų kiekis ribotas, tad transporto priemonės gali tekti paieškoti skelbimų portaluose ir Šilutės, Drėvernos, Klaipėdos ir Neringos uosteliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)