Koncertuose, kurie vyks LMA, pasirodys jauni, perspektyvūs ir jau pasaulinį pripažinimą pelnę Lietuvos ir užsienio pianistai.

"Kristupo klavyrų" ciklą liepos 15 dieną pradės pianisto iš Didžiosios Britanijos Iano Fountaino (Jano Faunteino) rečitalis, kuriame skambės Wolfgango Amadeus Mozarto (Volfgango Amadėjaus Mocarto), Claude'o Debussy (Klodo Debiusi), Frederico Chopino (Frederiko Šopeno) ir kitų kompozitorių kūriniai.

Baigęs studijas 1989-aisiais, devyniolikmetis pianistas tapo jauniausiu istorijoje tarptautinio pianistų konkurso Tel Avive nugalėtoju. Nuo tada jis daug koncertuoja visoje Europoje, JAV, Tolimuosiuose Rytuose ir Didžiojoje Britanijoje, skambina su tokiais orkestrais, kaip Londono, Birmingemo simfoniniai orkestrai, Karališkasis Liverpulio filharmonijos orkestras, Anglijos kamerinis ir Londono Filharmonijos orkestrai.

Kaip solistą I.Fountainą galėjo išgirsti Niujorko, Paryžiaus, Berlyno, Hamburgo, Miuncheno, Tel Avivo ir Čikagos muzikos mėgėjai, o Londone jis jau ne kartą skambino prestižinėse Vigmoro ir Karalienės Elžbietos salėse. Pianistas yra nuolatinis tarptautinių muzikos festivalių svečias. I.Fountainas dėsto Londono Karališkojoje muzikos akademijoje.

Liepos 17 dieną klausytojai galės išgirsti jaunus atlikėjus - koncertuos tarptautinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pianistų konkurso laureatė, LMA studentė Sonata Alšauskaitė, pasirodys Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijos auklėtinis Maksimas Manioukovas.

Liepos 19 dieną Franzo Schuberto (Franco Šuberto) muzikos rečitalį surengs tarptautinių konkursų nugalėtojas ir Lietuvos nacionalinės premijos laureatas P.Geniušas.

Išskirtinį koncertą Kristupo vasaros festivalyje liepos 22 dieną surengs tarptautinio pripažinimo sulaukęs džiazo virtuozas, grupių vadovas, kompozitorius ir pianistas Julianas Josephas (Džulianas Džozefas) iš Didžiosios Britanijos.

Jis koncertuoja visame pasaulyje - nuo JAV iki Rusijos, Pietų Amerikos, Japonijos, Australijos ir Pietų Afrikos, yra dalyvavęs visuose didžiuosiuose džiazo festivaliuose ir nuolat rengia koncertus Jungtinėje Karalystėje.

J.Josephas dirba su įvairių stilių džiazo muzika. Jis koncertuoja ir solo, ir su savo trio bei kvartetu, ansambliais, bendradarbiauja su įvairiais muzikantais.

Koncerte Vilniuje, Lietuvos rusų dramos teatre, J.Josephas tradicines džiazo kompozicijas bei savo kūrinius gros drauge su kontrabosininku Denisu Dudko (Ukraina), perkusininku Arkadijumi Gotesmanu ir šv.Kristoforo kameriniu orkestru.

Reikšmingas "Kristupo klavyrų" renginys - pirmą kartą festivalio istorijoje, bendradarbiaujant su LMA, rengiami Vilniaus tarptautiniai pianistų meistriškumo kursai.

Liepos 16-24 dienomis dėstys pripažinti pedagogai pianistai: profesoriai Veronika Vitaitė ir P.Geniušas, Maskvos P.Čaikovskio profesorė Vera Gornostajeva ir I.Fountainas.

Kursai baigsis liepos 24 dieną Muzikos akademijoje surengtu dalyvių koncertu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją