Kaip pirmadienį pranešė koncertinė agentūra "Makrokoncertas", atstovaujanti dainininkės interesams Lietuvoje, norą atstovauti šaliai dainininkė pareiškė sužinojusi, kad grupė "B'Avarija" nebedalyvauja Eurovizijoje.

Pasak pranešimo, buvo kreiptasi į "Eurovizijos" rengėjus, tačiau K.Orbakaitei nebuvo leista dalyvauti konkurse dėl to, kad ji nedalyvavo regioninėje atrankoje. K.Orbakaitė yra viena iš daugiausiai įrašų parduodančių Rusijos atlikėjų.

Praėjusį penktadienį Taline posėdžiavusi "Eurovizijos" dainų konkursą rengiančios Europos Transliuotojų Sąjungos (European Broadcasting Union - EBU) ekspertų komisija padarė išvadą, kad "B'Avarijos" daina "We All" neatitinka konkurso taisyklių, nes jau buvo išleista 2001 metais kitu pavadinimu ir lietuvių kalba.

2001 metais buvo išleista "B'avarijos" dainos lietuviškoji versija "Mes čia", kuri, EBU ekpertų nuomone, yra identiška angliškajai dainos versijai "We All".

Pagal "Eurovizijos" nuostatus, diskvalifikavus nacionalinį turą laimėjusią grupę, konkurse dalyvauti gali antrosios vietos laimėtojas.

Tačiau antrąją vietą Lietuvoje užėmęs A.Stepukonis, konkurse dalyvavęs kaip Aivaras, dar praėjusį trečiadienį, pasklidus žinioms apie galimą "B'Avarijos" diskvalifikavimą, iš anksto pareiškė nedalyvausiąs "Eurovizijoje". Aivaras atliko dainą "Happy You".

Sekmadienį išplatintame pranešime spaudai A.Stepukonis teigia neatmetąs galimybės pakeisti savo ankstesnį sprendimą ir vis dėlto atstovauti Lietuvai "Eurovizijos" finaliniame koncerte Taline, kuris įvyks gegužės 25 dieną.

Trečiąją vietą Lietuvos nacionaliniame ture užėmusios grupės "Saulės kliošas" nariai penktadienį pareiškė, kad dalyvautų "Eurovizijos" finaliniame koncerte ir pasistengtų kuo geriau pasirodyti jame, "jei būtų tokia galimybė".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją