Koncerto akimirkos:

Vos prasidėjus renginiui kalbas sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Į sceną užlipęs V. Zelenskis dėkojo Lietuvai ir pripažino, kad nemoka mūsų kalbos, todėl kalbės ukrainietiškai – herojų kalba. Jo žodžiai buvo išversti.

„Vilniau, aš taip noriu tave pasveikinti, ir noriu pasveikinti visus ir kiekvieną iš jūsų. Čia, Vilniuje, mes matome Europos progresą, čia žmonės žino, kas yra saugumas ir kaip jį pasiekti, ir žino, kad saugumas yra kartu su Ukraina“, – kalbėjo Ukrainos vadovas.

Jis dėkojo Vilniui, visiems Lietuvos miestams ir miesteliams, ir kiekvienam, kuris turėjo šūkį, kad palaikytų Ukrainą. Dėkojo, kad Lietuva priglaudė ukrainiečius, kurie gelbėjosi nuo karo, dėkojo už pagalbą ginantis, aiškią ir drąsią poziciją, kad Ukraina būtų pakviesta į NATO.

„Ukrainos vėliavos Lietuvos gatvėse – tai vienareikšmiškai įrodo: mes jau esame sąjungininkai ir Ukraina apgins ir savo, ir jūsų laisvę“, – teigė V. Zelenskis.

Antradienį prie Lukiškių aikštės susirinko minia žmonių. Buvo pasirūpinta ir V. Zelenskio apsauga – ant Vilniaus pastatų stogų stovėjo snaiperiai.

Į renginį, kurį organizavo Stiprūs kartu, Blue/Yellow, LRT bei Vilniaus kultūros centras, buvo kviečiami visi, palaikantys Ukrainą bei trokštantys, kad šalis taptų pilnateise NATO nare. Buvo raginama atvykti ir su atžalomis. „Tegu jie pamato istoriją“, – pažymėta renginio aprašyme.

Baigiamajame akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ koncerte – Marijus Mikutavičius, Linas Adomaitis ir KTU akademinis choras „Jaunystė“, Giedrė Kiličiauskienė, Vaidas Baumila, Ieva Narkutė, Algirdas Kaušpėdas ir grupė „KaNdis", „Baltos varnos“, Aistė Smilgevičiūtė, Nadiia Adamchuk, Rafailas Karpis, FC Baseball, G&G Sindikatas.

„Ukraina bėga į NATO!

Ar pasaulio didiesiems pakaks valios ir sąžinės tesėti dar 2008 metais duotą pažadą pakviesti Ukrainą tapti pilnateise NATO nare? Drauge nusiųskime aiškią žinią Pasaulio lyderiams, ką Lietuva galvoja apie Ukrainos narystę NATO!“, – skambėjo organizatorių žinutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją