Organizatoriai įsitikinę, kad Klaipėdai skubiai reikia didelės renginių salės, nes trys esamos turi daugiau minusų nei pliusų.

Pardavė 60 bilietų

Dažniausiai koncertams naudojamų Žvejų rūmų atstovė ryšiams su visuomene Indrė Bareikytė neslėpė, kad pastarąjį mėnesį neįvyko du koncertai.

Balandžio pradžioje Žvejų rūmuose turėjęs vykti populiarios Latvijos grupės „Cosmos“ koncertas Klaipėdoje buvo atšauktas. Pernai „Eurovizijoje“ dalyvavusią ir po to išgarsėjusią grupę panoro pamatyti viso labo 60 klaipėdiečių. Panašus likimas ištiko ir Ingos Valinskienės pasirodymą.

I.Bareikytė įsitikinusi, kad klaipėdiečiams darosi vis sunkiau įtikti – esą ir uostamiesčio, ir visos Lietuvos publika persisotinusi renginių.

„Tačiau daug priklauso ir nuo rengėjų – kaip jie pasirenka datą, ar padaro gerą reklamos kampaniją, ar vykdo apklausas, kad sužinotų, koks atlikėjo žinomumas Klaipėdoje“, - mano 1100 žiūrovų vietų turinčios salės atstovė.

I.Bareikytė negalėjo tiksliai pasakyti, kada paskutinį kartą atlikėjo koncertas buvo anšlaginis.

„Lordi“ nesudomino

Paskutinį anšlagą puikiai prisimena bendrovės „KLP (Kokybiški laisvalaikio projektai)“ vadovas Marius Tumšys. Nedidelėje Klaipėdos koncertų salėje visos vietos buvo užimtos prieš pat Naujuosius, kai ten vyko šventinis žvaigždžių koncertas.

Žvejų rūmuose dažniausiai koncertus rengiantis M.Tumšys sakė, kad Koncertų salė labiau tinka kameriniams renginiams, o Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštajai mokyklai priklausantis „Michealsen“ centras įsikūręs labai nepatogioje vietoje – Kretingos gatvėje.

Neseniai ten vykęs suomių grupės „Lordi“ koncertas, nors ir apipintas skandalais, reikiamo žiūrovų skaičiaus taip ir nesurinko.

„KLP“ vadovas pastebėjo, kad rengti koncertus vis prasčiau sekasi nebe pirmą pavasarį. Žmonės esą daug pinigų išleidžia per žiemos šventes ir neįperka kelias dešimtis litų kainuojančių bilietų.

Tačiau M.Tumšys įsitikinęs, kad lankomumas priklauso ne tik nuo metų laiko.

„Koncertų rengimas – lyg loterija. Niekada nežinai, ar sudominsi žmones. Garantuoto pasisekimo galima tikėtis nebent iš Rusijos žvaigždžių. Žiūrovai bilietams negaili nuo 60 iki 140 litų. Kitais atvejais džiaugiamės, kai susirenka ir pusė salės“, - sakė jis.

Laukia arenos

M.Tumšys teigė, kad situaciją galėtų pakeisti didelės arenos atsiradimas. Joje esą galėtų vykti ir sporto renginiai, ir koncertai.

Tokios arenos statybų vieta numatyta seniai – ji turėtų atsirasti tarp Taikos prospekto ir Minijos gatvės ties prekybos centru „Arena“. Kol kas statinio ateitis pakibusi ore. Savivaldybė jau kelis mėnesius laukia Ūkio ministerijos atsakymo dėl finansinės paramos statant šią areną.

„Tai būtų didžiulis žingsnis į priekį. Vilniuje yra net kelios arenos, kuriose itin dažnai vyksta anšlaginiai koncertai, surenkamos tūkstantinės žmonių minios“, - sakė su nekantrumu statybų laukiantis verslininkas.

Jis pripažino, kad rengti vien nuostolius nešančius koncertus jam tenka neretai.

Atšaukti neteko

Koncertus organizuojančio laisvalaikio centro „Pramogų bankas“ renginių skyriaus vadovo Arūno Vismanto nuomone, universalios arenos būtinybė jaučiama jau seniai.

„Šiuo metu organizatoriai daro tai, kas įmanoma šioje rinkoje. Vidutinio lygio žvaigždės, vidutinio lygio kainos, vidutinis lankomumas...“, - apgailestavo jis.