Pasak „Gravity“ atstovų, grupės „Pieno lazeriai“ pasirodymui rengiamas specialus šou su dizainerės Aušros Norkutės pasiūtais kostiumais ir specialiomis dekoracijomis.

„Pieno lazerių“ įkūrėjai vis dar kartoja, kad jų muzika, kaip ir visa jų veikla, yra pokštas, juokai, muzikinės parodijos ir nieko rimto. Tačiau sugroję vos keletą pogrindinių koncertų, „Pieno lazeriai“ jau derasi su Italijos įrašų kompanija „Irma Records“ dėl galimybės perleisti jų kūrinio „Gali gerci gerci“ remiksą.

Sunku apibūdinti grupės muzikinį stilių. Jis varijuoja tarp šokių muzikos ir elektroninio „pankroko“. Tačiau vienintelė pastovi kryptis grupės muzikoje yra parodija. Savo kūriniuose „Pieno lazeriai“ parodijuoja 80-ųjų ir 90-ųjų metų muziką ir jos stilių.

Grupės branduolį sudaro keturi muzikantai: Andrius Maigys (nedalyvauja koncertuose, tačiau yra slaptas koziris ir talismanas), Andrius Šarapovas (muzika, programavimas, prodiusavimas), Rokas Domereckas (ritminiai deriniai, programavimas, DJ‘us) ir Eglė Jauncemaitė (vokalas). Grupės pasirodymuose taip pat groja kviestiniai muzikantai.

„Pieno lazeriai“ savarankiškai yra išleidę du savo albumus: „If My Life ‘80“ ir „Robotas irgi žmogus“. Pasak grupės nario Roko, jų kuklus fanų būrys jau pamėgo kūrinius „Gali gerci gerci“, „Vodka Boom“ ir „Karvė, žmogus, viščiukas“.

Pavadinimas „Pieno lazeriai“ buvo sugalvotas 2002-ų metų vasarą, kuomet Andrius Maigys ir Andrius Šarapovas po linksmo savaitgalio Nidoje važiavo į Vilnių. Pasak muzikantų, pakelėje jiems teko ištisą valandą vilktis paskui automobilyje vežamą karvę. Kilus diskusijoms apie karvės egzistencialistinius trūkumus ir privalumus, karvės esybės kvintesenciją ir pieno purškimą keturiais „padargais“, buvo sugalvotas pavadinimas „Pieno lazeriai“.

Išsamiai savo kūrybinę koncepciją grupė aprašo savo interneto svetainėje: „Projektas „Pieno lazeriai“ atspindi populiariosios muzikos trivialistinį suprimityvėjimą. Paprastos muzikos nepaprasto primityvumo, supaprastintose dermėse, genezę. Nors paprastume slypi genialumas, tačiau visur reikalingas saikas. Saiko nėra. Tebūnie. „Pieno lazeriai“, tai intelektualus akibrokštas šakirų (Shakira - aut. past.) ir britnių (Britney Spears - aut. past.) auginamai kartai“.

Šį penktadienį klube „Gravity“ grupės „Pieno lazeriai“ koncertą apšildys „electroclash“ muziką grojantis DJ P-Shaver iš Kauno.