Šėlsmui litų negaila

Iš antradienį Taline vykusio roko grupės „Metallica“ koncerto grįžęs uostamiesčio naktinio klubo „Honolulu“ vadovas Dainius Okunevas sakė, kad 110 litų, kuriuos sumokėjo už bilietą, ir išlaidų kelionei jam negaila.

„Gyvas garsas, įspūdingas šou, fantastiškas apšvietimas - štai dėl ko verta paaukoti ir daugiau“, - koncertu, į kurį susirinko apie 70 tūkstančių grupės gerbėjų, džiaugėsi D.Okunevas.

Vyro neatbaidė ir tai, kad roko grupių koncertų metu šėlsta ir stumdosi visa salė.

„Ir pats šokinėjau. Paauglių nebuvo daug. Daugiausiai žiūrovų - trisdešimtmečiai, nors šalia šoko ir per penkiasdešimt perkopusi moteris“, - apie susirinkusią publiką pasakojo jis.

Pinigai - nebesvarbu

Kitas klaipėdietis dainininkas Donatas Bielkauskas-Donis dienraščiui pasakojo, kad pernai Rygoje vykęs jo mėgstamos roko grupės „Dead Can Dance“ pasirodymas į atmintį įsirėžė visam gyvenimui.

„Nėra žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti tai, kas su manimi dėjosi koncerto metu. Begalinis emocijų antplūdis, kurio tikrai nepatirčiau, žiūrėdamas DVD namuose“, - sakė muzikantas.

Kadangi bilieto D.Bielkauskas nespėjo įsigyti prieš koncertą, jam teko naudotis perpardavinėtojų paslaugomis. Už įėjimą jis sumokėjo 190 litų, nors buvo pasiryžęs pakloti iki 400.

„Kai labai nori, pinigai - nesvarbu. Jeigu atvažiuotų mėgiama grupė, o bilietas kainuotų komiškai daug, vis tiek mokėčiau. Jeigu neturėčiau, pasiskolinčiau“, - teigė klaipėdietis.

Dainininkas aiškino, kad bilietai į koncertus pagal statistinio Lietuvos gyventojo pajamas yra per brangūs. „Jeigu būtų pakankamai finansų, lankyčiau daugiau koncertų ir festivalių už Lietuvos ribų. Atstumas - ne problema“, - sakė D.Bielkauskas.

Pamatys Madoną

Viešbučio „Klaipėda“ rinkodaros skyriaus vadovė Jurgita Maračkinaitė jau įsigijo bilietą į rugpjūtį Londono Vemblio stadione vyksiantį popkaraliene vadinamos Madonos koncertą.

100 svarų sterlingų - per 500 litų - už bilietą sumokėjusi klaipėdietė sakė negalinti nevažiuoti į tokį pasirodymą.

„Girdėjau atsiliepimų, kad tai bus geriausias Madonos koncertinis turas, tad kaip galiu nevažiuoti? Reikėjo apsispręsti labai greitai, nes bilietus išgraibstė per kelias minutes. Nespėjau užsisakyti, bet vėliau paskelbė papildomą koncertą“, - aiškino internetu bilietą pirkusi moteris.

J.Maračkinaitė nesutinka su daugelio nuomone, kad išmintingiau ir taupiau koncertą žiūrėti namuose per DVD. „Tai tarsi lyginti šviežias daržoves su šaldytomis“, - mano Madonos gerbėja.

Paklausta, ar dėl vieno koncerto skristi į Londoną nėra per didelė prabanga, J.Maračkinaitė tikino, kad tai puiki proga pamatyti miestą ir aplankyti Anglijoje įsikūrusius draugus. „Be to, kai iš anksto perki lėktuvo bilietus, jie kainuoja daug pigiau“, - sakė ji.

Maudosi purve

Bendrovės „Avitelos prekyba“ savininkas Algirdas Mitalas koncertuose lankosi nuolat.

Prieš kelis metus Taline jis stebėjo Maiklo Džeksono ir „Depeche Mode“ pasirodymus, į Helsinkį važiavo žiūrėti ir klausytis Eltono Džono bei Stingo.

Kiekvienais metais jį galima sutikti roko festivaliuose Roskildėje (Danija), kur kelias dienas koncertuoja ryškiausios šių dienų muzikos žvaigždės.

„Ten su dukra gyvenome palapinėje. Ar nesijaučiau nesmagiai šalia pankų? Tikrai ne. Kai po lietaus jaunimas prie pat scenos pradėjo maudytis purve, atsitraukiau ir tiek“, - pasakojo alternatyviosios muzikos gerbėjas.

Pernai jis lankėsi Vilniuje amerikiečių grupės „Marilyn Manson“ koncerte. Vampyrišku įvaizdžiu ir ekscentriškais pasirodymais garsėjantys amerikiečiai A.Mitalo nešokiravo - klaipėdiečiui ši grupė visada patiko.

A.Mitalas negalėjo pasakyti, kiek mokėdavo už bilietus į pasaulinio garso žvaigždžių koncertus, kuriuose jam teko lankytis.

„Pinigai nėra lemiantis veiksnys. Man taip pat nesvarbu, kur vyksta koncertas. Svarbu, kas koncertuoja. Už mėgstamos grupės pasirodymą nepagailėčiau ir tūkstančio litų“, - tikino verslininkas.

Lietuvoje stinga salių

Bilietais į koncertus prekiaujančios bendrovės „Bilietai Lt“ rinkodaros specialistė Dovilė Žukauskaitė užtikrino, kad gyventojai sparčiai pratinasi lankytis didelių žvaigždžių koncertuose.

„Pavyzdžiui, 7 tūkstančiai pigesnių bilietų į Eltono Džono koncertą, kuris Vilniuje vyks rugsėjo 1-ąją, buvo išpirkti per kelias valandas. Į ypatingą ložę, kurioje sėdės po tūkstantį litų už bilietą sumokėję žiūrovai, liko tik 10 iš 200“, - pasakojo D.Žukauskaitė.

Sparčiai graibstomi nepigūs bilietai ir į Stingo koncertą, kuris vyks liepos pabaigoje Vilniaus „Siemens arenoje“. Už juos gerbėjai kloja nuo 120 iki 200 litų.

Bendrovė prekiauja bilietais ir į koncertus, kurie vyksta užsienyje. Prieš kelias dienas baigėsi 800-900 litų kainavę bilietai į Robio Viljamso koncertą Budapešte, netrukus bus pradėtas bilietų platinimas į Madonos koncertą Amsterdame ir Džordžo Maiklo pasirodymą Stokholme.

Paklausta, kodėl populiarūs atlikėjai nedažnai užsuka į Lietuvą, D.Žukauskaitė aiškino, kad šalyje trūksta didelių salių. Didžiausios koncertų salės - „Utenos pramogų arena“ ir „Siemens arena“ turi vietų tik 5-6 tūkst. žiūrovų. Užsienyje nesistebima, jei į koncertą susirenka iki 100 tūkst. gerbėjų.

Išmoko pramogauti

„Bilietai Lt“ atstovė nemano, kad užsienio žvaigždžių koncertai paprastam žmogui kainuoja pernelyg brangiai.

„Nebūtina vykti į koncertą kiekvieną mėnesį. Galima pasitaupyti ir apsilankyti kartą per pusmetį“, - patarė ji.

Didžiausios Lietuvoje koncertus rengiančios bendrovės „Makrokoncertas“ atstovė ryšiams su visuomene Inga Grigaliūnaitė „Klaipėdai“ teigė, kad šalies gyventojai išmoko pramogauti - jie bilietus perka gerokai iš anksto, planuoja savo laisvalaikį.

Ji pastebi, kad pastaruoju metu prieš koncertą beveik nelieka bilietų. „Visus nušluoja. Po kelių dienų Vilniuje koncertuos Bilis Aidolas, tai bilietų liko tik vienas kitas, nors ir kainuoja po 160 litų“, - sakė I.Grigaliūnaitė.

Moteris mano, kad salėse nebelieka tuščių vietų dar ir todėl, kad žmonės vis daugiau uždirba. „Todėl ir nebelaiko koncertų brangia pramoga. Kas labai nori, tas ras būdų apsilankyti mėgstamo dainininko koncerte“, - įsitikinusi I.Grigaliūnaitė.