Šią savaitę DELFI TV Gyvai studijoje su Ignu kalbėjomės apie itin netikėtą karjeros pradžią, keistą pseudonimą ir jo atsiradimą, gerbėjams ruošiamą kitokį koncertą, šeimą, knygas.

- Papasakok Ignai, ką veiki įprastą dieną? Kaip suprantu, muzika vien negyveni?

- Dabar gyvenu. Atėjo tokia kryžkelė, kai aš iš tiesų turėjau tuos kitus darbus, galima sakyti, kad gyvenau dvigubą gyvenimą. Dienomis dirbau, vakarus ir naktis leidau studijoje. Toks plėšymasis truko metus ir atėjo laikas pasirinkti, kaip gyventi toliau, nes vienu užpakaliu dvi taburetes užsėsti tapo sunku ir atsiliepė šeimai, sveikatai. Galų gale, sunku du darbus daryti gerai, tad nusprendžiau pagyventi muzika ir pažiūrėti, kas bus toliau. Į darbus galiu grįžti visada.

- Tai ką tu dirbai anksčiau?

- Buvau namų, butų, nekilnojamo turto pardavėjas ir tai visiškai nesusiję su muzika. Buvo tikrai įdomu, tačiau muzika "paėmė" viršų ir pastūmė tuos pardavimus į šoną.

- O kaip tavo gyvenime atsirado muzika?

- Muzika atsirado pirmiau nei tie visi darbai. Pati pažintis su muzika įvyko kai buvau šešerių ar septynerių. Tėvukas turėjo didžiulę vinilų kolekciją ir man užkliuvo Armstrongas. Pamatęs jį paprašiau tėtės, kad nuvestų į muzikos mokyklą. Tai buvo Balio Dvariono mokykla. Bet aš ten radau visai ne tai, ką tikėjausi. Maniau, viskas bus paprasčiau, bet taip nebuvo. Po metų jau ėmiau bėgti iš pamokų ir galiausiai pabėgau. Vėliau su tėčiu pabarškindavom gitarą, išmokau, pradėjau groti koverius.

Paskui atėjo noras pačiam rašyti dainas.

- Ir tada atsirado Daddy Was A Milkman ir tikroji tavo muzikinė karjera?

- Įdomiai viskas prasidėjo, nes tos karjeros niekas net neplanavo. Tikslas buvo nueiti ir įrašyti vieną dainą studijoje. Studija man buvo kaip bažnyčia, labai jaudinausi. Atėjau pas Vitą Vaičiulį - žmogų, su kuriuo dirbam iki šiol, jis yra tas prodiuseris, kuris viską, ką sukuriam įvelka į elektroninį pavidalą.

Tai ta karjera buvo tokiais laiptukais. Įrašėm vieną dainą, reikėjo atiduoti ją radijo stotims. Pamažu naujos patirtys lipdėsi, po kokios trečios dainos viskas ėmė panašėti į albumą.

- O kokia paties pseudonimo atsiradimo istorija?

- Tuo momentu, kai sprendėme, ar siųsti dainą radijo stotims, supratom, kad neturim jokio pseudonimo. Iš anksto žinojau, kad lietuviškų dainų nebus, todėl Ignu vadintis būtų beprasmiška. Kadangi dainos yra tik su tikromis istorijomis, labai norėjosi, kad viskas rištųsi su tikrove. Tai Daddy yra dėl to, kad turiu du vaikus, o Milkman - dėl to, kad kažkada Valstijose dirbau pieninėj.

- Tavo dainas koncertuose skiria nuostabios istorijos. Pasakoji, kaip jos gimė, apie ką. Ar esi girdėjęs daugiau komplimentų?

- Man labai patinka, kad po koncertų, kada susitinku nusifotografuoti su gerbėjais, jie neslepia, jog patinka šios istorijos. Ne kiekvienas gi spėja įsigilinti, neskaito tų tekstų, todėl noriu, kad žinotų, kas tai per kūrinys, lengviau susitapatintų su juo. Nuoširdžiai tikiu, kad žmonės visai kitaip klauso dainų, kai tas istorijas žino.

Visas pokalbis su Daddy Was A Milkman, atsakymai į skaitytojų klausimus ir linksmiausi interviu epizodai - čia:

-

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)