Praėjus daugiau nei penkiolikai metų po to, kai Giedrė įžengė į Lietuvos muzikos sceną, pradžioje kaip grupės „Dogbones“ vokalistė, vėliau – kaip „Empti“ ar „Pieno lazerių“, dabar į ją žengia su ką tik išleistu soliniu albumu „Optinė apgaulė“.

Nors prieš keletą metų po pertraukos į sceną sugrįžęs duetas „Empti“ greitai susigrąžino vienos įdomiausių ir kokybišką muziką kuriančių Lietuvos grupių reputaciją, tačiau šiandien Giedrė ruošiasi žingsniams į sceną be šio pavadinimo.

„Su „Empti“ tikrai viskas gerai. Dabar aš noriu atskleisti savo kūrybą, kuri netinka „Empti“ estetikai. Nenorėjau, kad ji liktų neišgirsta, – sako atlikėja. – Ši muzika bus kiek kitokia, bet ji taip pat atliekama tik gyvais instrumentais, be jokių elektronikos priemaišų. Daugiau dėmesio melodijai, o ne garso detalėms.“

Kūrinius soliniam albumui dainininkė brandino daugiau nei dvejus metus. Dainų įrašams ji pasitelkė muzikantus, gerai žinomus Lietuvos džiazo ir roko scenose – būgnininką Darių Rudį, pianistą Andrejų Polevikovą, gitaristą Paulių Volkovą, trimitininką Mindaugą Vadoklį ir bosistą Julių Valančauską. Visi jie su Giedre pasirodys koncerte.

„Lietuvoje yra pakankamai publikos, kuri eina ir į džiazo, ir į roko, ir į geros popmuzikos koncertus. Žiūrovų, kurie mėgsta kokybę, o muzikos stilius nėra toks svarbus. Jų aš tikiuosi nenuvilti“, – neslepia atlikėja.

Šią vasarą po šių vakarėlių ciklo vėliava įvyks net dešimt vienas už kitą geresnių koncertų. Koncertų ciklo pradžią skelbs Giedrė, o dar kitą ketvirtadienį, gegužės 23 d. į „Vasaros terasos“ sceną lips vokalistės Daivos Starinskaitės vedamas ketvertas „Keymono“.

Koncertų pradžia – 20 val., jiems pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienius pratęs didžėjai. Įėjimas į koncertą, kaip ir į kitus „Vasaros terasos“ renginius, nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją