Antroji naujiena – pasikeitusi ne tik data, bet ir internetinė GMD būstinė. Nuo šiol naujienų, registracijos ir visos informacijos, susijusios su gatvės muzikos diena, reikia ieškoti www.gmd.lt Nauja svetainė apjungs visos Lietuvos gatvių muzikantus. Nuo balandžio 2 dienos jau vyksta visų, per GMD grosiančių mūsų šalies gatvėse, registracija. Norą dalyvauti „Gatvės muzikos dienoje“ jau paskelbė 50 Lietuvos miestų ir miestelių.

Trečioji naujiena – nuo šių metų Vilniaus Pilies gatvė per GMD taps Akustine gatve – t.y. joje gali registruotis muzikantai, pasirinkę gyvą instrumentų garsą. Šis pokytis buvo sugalvotas atsižvelgiant į praėjusių švenčių situaciją, kuomet įgarsinti instrumentai nustelbdavo gyvai grojančius muzikantus.

Ketvirtoji naujiena – lygiai tą pačią dieną su Lietuvos gatvės muzikantais solidarizuosis Gruzijos muzikantai ir pirmą kartą centralizuotai išeis muzikuoti į gatves Tbilisyje.

„DRONI Youth Association" jau ruošiasi „Gatvės muzikos dienai", kuri Tbilisyje bus organizuojama pirmą kartą. Jau turime pagrindinį partnerį – tai Gruzijos Nacionalinis transliuotojas (Georgian Pulic Broadcaster), apie mus taip pat rašo ir kalba „Georgia Today", „Tbilisi Out" ir „Radio Kalaki". Visa tai – dar tik pradžia.

Nors mūsų tinklapis www.streetmusic.ge dar nėra galutinai pabaigtas, tačiau registracija jau pradėta, kadangi muzikantai nekantrauja užsiregistruoti.

Džiaugiamės, kad tokią puikią šventę galime atnešti į Gruzijos sostinę, tikimės puikaus naujo festivalio ir įvairių muzikos garsų gatvėse Tbilisio centre", – būsimos šventės nuotaikomis dalinasi Rūta Grigaliūnaitė, „Youth Association DRONI" – GMD organizatorių Tbilisyje atstovė.

Į Vilniuje vyksiančią GMD, gegužės 19 dieną taip pat atvyks svečių iš Gruzijos, Latvijos bei kitų kaimyninių valstybių. Džiugu, nes pasak šventės iniciatoriaus Andriaus Mamontovo: „Gatvės Muzikos Diena" yra pati geriausia proga pamatyti tikrajį Vilniaus veidą".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją