Kaip pristatytum savo muziką žmonėms, kurie niekada apie Tave dar nieko negirdėjo?

Žodžiai, mano manymu, ganėtinai ribota medija apibūdinti mano kuriamą ir atliekamą muziką, kuomet dainos nėra įrėmintos muzikinių žanrų ar vientisos nešamos emocijos. Visgi, visiems mano atliekamiems kūriniams būdingos svajingos vokalinės linijos, pagardintos muzikiniais efektais, kurie privers linksmai „patrypčioti“, ar prisėst ir pagalvot. Todėl mano kūryboje erdvės suras ir šokių, ir alternatyvios muzikos mylėtojai.

Žvelgiant atgal į vaikystę, koks buvo pirmasis Tavo susidūrimas su muzika?

Mano tėveliai mėgo garsiai mėgautis muzika, todėl miegoti prie aidinčių Radiotehnikos S90 garso kolonėlių man buvo didžiausias malonumas, ypač jei jomis sielą virpindavo Freddie Mercury. Tačiau teigdama, kad mano pirmasis kontaktas su muzika įvyko vos gimus, klysčiau. Turbūt su ja jau buvau susidūrusi pakeliui į šį pasaulį ir, matyt, šis susidūrimas buvo ypatingas, jei iki šiol mes draugaujame.

Kokia buvo pirmoji daina, kurią Tu atlikai?

Ar galiu paskambinti mamai? (Juokiasi.) Na, jei neklystu, pirmoji daina, kurią, sulaukus trejų metų, atlikau pusšimčiui klausytojų vaikų darželyje, buvo pats pačiausias vaikiškas šlageris „Du gaideliai“.

Kada suvokei, jog nori savo gyvenimą sieti su muzika?

Organiškas jausmas, kad daina yra mano stichija, aplankė labai anksti. Tačiau suvokimas, jog muzika gali tapti neatsiejama mano gyvenimo veikla, aplankė bebaigiant vidurinę mokyklą. Tai turbūt sutapo su pirmaisiais viešais koncertais ir visai netrukus atsivėrusiomis didesnėmis scenomis.

Ko tikėtis klausytojams, atėjusiems į Tavo koncertus?

Spalvų, plataus muzikinių žanrų spektro, solidžios elektronikos, kartkartėmis gyvų instrumentų skambesio, ir, be abejo, manęs.

Kokiai didžiausiai auditorijai teko koncertuoti?

Na, esu suskaičiavus 8 tūkstančius pakeltų rankų.

Apie ką Tavo dainos?

Mano kūriniams būdinga nuoširdi, spalvota, filosofiškai svajinga, kartkartėmis kandi lyrika. Reaguoju į aplinką ir stengiuosi užfiksuoti kylančius jausmus. Dainos – savotiška mano išpažintis ir išsivalymas. Jos man suteikia terpę ištransliuoti tai, ko gyvenime nesuspėju ar nedrįstu pasakyti.

Kaip reaguoja Tavo šeima į Tavo pasirinkimą muzikuoti?

Šeima yra pagrindinė institucija, kuri visada mane skatino muzikuoti. Todėl dainuodama, aš jaučiu ne tik savo asmeninę, bet ir visos šeimos laimę.

Su kokiais muzikos dievaičiais Tau teko dalintis scena?

Na, jų būta nemažai, nes gyvenime esu lipus ne tik ant elektroninės, bet ir ant džiazo muzikos scenų. Visgi didžiausią profesinį pasitenkinimą jaučiau kartu su projektu „Soulhoppers“ apšildydama britų elektroninės muzikos dievaičius „Underworld“, taip pat vieną labiausiai pasaulyje tituluotų šokių muzikos prodiuserių Armin van Buuren.

Šį rudenį pasirodys Tavo debiutinis albumas. Koks jis?

Šis albumas yra mano netrumpos kūrybinės veiklos ataskaita klausytojams. Todėl jame sutelpa ir praėję mano gyvenimo etapai, ir dabartinė mano būsena. Albume natūraliai atsiskleidžia muzikos žanrų įvairovė, kurioje persipina down tempo ir jo melancholija su drum’n’bass, į šokių aikštelę iškviečia house ir groovy funk. Taigi mano albumas bus dinamiškas, kaip ir pats mano gyvenimas.

Kiek laiko užtruko sukurti debiutinį albumą?

Na, išties užtruko… Esu nuolatinė įvairių projektų narė, mėgstu kūrybinėmis mintimis dalintis su prodiuseriais, muzikantais, todėl solinio albumo leidybai teko subręsti bei įgyti patirties. Taigi net ketverius metus kartu su kolega L8M8 a.k.a. Andy Lau, kuris yra neatsiejama mano muzikinės karjeros dalis, brandinome mintis ir kaupėme jėgas šiam albumui.

Ar albume bus kūrinių, įrašytų su kitais žinomais atlikėjais?

Kaip ir esu minėjusi, tai yra mano solinis albumas, prie kurio didžiąja dalimi prisidėjo prodiuseris L8M8. Prasitarsiu, jog šiuo metu vyksta derybos su vienais ryškiausių Lietuvos alternatyvios muzikos šviesulių dėl bendro kūrinio įtraukimo į mano albumą. Tačiau kolkas viešai apie tai kalbėti nėra prasmės.

Kaip atlikėjai, kas Tau yra sėkmė? Kaip ją apibūdintum?

Man sėkmė yra ta, kad jau 12 metų koncertuodama, jaučiu didžiulį vidinį pasitenkinimą. Sėkmė, kad niekada sau nemelavau, išlikau sąžininga su savimi ir neparsidaviau komercijai. Sėkmė, kad nei dėl vieno žingsnio muzikinėje veikloje neteko susigėsti. Sėkmė, kad čia mane lydi patys širdžiai brangiausi žmonės.

Kas Tau yra muzika?

Atsakysiu stereotipiškai. Muzika – neatsiejama mano dalis. Ji ir mano džiaugsmas, ir skausmas, ir pati griežčiausia mokytoja, ir geriausia guodėja.

Artimiausias Tavo koncertas nusimato jau šį penktadienį Kauno bare "G-Loft", kur pasirodysi ne pirmą kartą. Koks buvo įsimintiniausias Tavo pasirodymas šiame bare?

"G-Loft" jau tapo mano antraisiais muzikiniais namais gimtajame Kaune. Nesumeluosiu, čia visi koncertai man vis kažkuo įsimena, tačiau mano ir Andy Lau bendras pasirodymas "G-Loft" baro atidarymo metu sukėlė daugiausiai euforijos. Nuo muzikos ir pakilių emocijų kilojosi stogas.

Papasakok apie artėjančią premjerą: šią savaitę pristatysi naują kūrinį ZIP FM bangomis. Koks tai kūrinys. Ar jis iš Tavo debiutinio albumo?

Taip, šį ketvirtadienį ZIP FM radijo stotyje kartu su L8M8 pristatysim mūsų bendro projekto Soulhoppers singlą „Spell“. Jis išsiskiria iš Soulhoppers kūrinių savo lėtu tempu bei tamsia, įtraukiančia atmosfera. Nepaisant to, kad mes patys be proto mylim „Spell“, jis sulaukė ir britų Stripped Digital leidybinės kompanijos dėmesio. Taigi vos prieš savaitę šis singlas ir trys jo remiksai pasirodė elektroninės muzikos internetinėje parduotuvėje Beatport. Beje, puikių atsiliepimų susilaukėme iš Underground Telaviv, todėl, be abejo, šis kūrinys papildys mano debiutinį albumą.


Papasakok daugiau apie ką tik pasirodžiusį singlą „Spell“. Iš ko jis susideda?

Labai neišsiplėsdama originalią šio kūrinio versiją apibūdinčiau kaip įtaigų, užliūliuojantį, pulsuojantį burtą, verčiantį meditatyviai pasiduoti jo skleidžiamiems kerams. Al Bradley remiksas nukelia singlą į techno zoną. Tuo tarpu Phonic Scoupe pritaiko „Spell“ šokių aikštelėms, o Future Sound Scientists remiksas suteikia kūriniui disco prieskonių.

Ką palinkėtum savo klausytojams?

Mėgautis, ieškoti, įsiklausyti, stengtis analizuoti muzikoje skleidžiamas žinutes. Tegu muzika palieka viduje kažką svaraus, o nenugula į greitai vartojamų pusfabrikačių sąvartyną.

Jazzyvile visiems dovanoja kito savo kūrinio iš albumo „Running Minutes“ Future Sound Scientists versiją. Kviečiame įvertinti ir pasimėgauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)