Konkurso metu Kaune vieši apie 1000 dalyvių iš 11 pasaulio šalių: Olandijos, Rusijos, Baltarusijos, Estijos, Norvegijos, Slovakijos, Slovėnijos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos. Žinoma, turnyre dalyvauja ir šokėjai iš visos Lietuvos.

Varžybų dalyviai varžosi skirtingose šokių kategorijose. Hip-hop pasirodymai vyksta solo moterų, vyrų, porų ir grupių kategorijose, o Street dance pasirodymai – moterų ir vyrų solo ir formations (grupių iki 24 narių) grupėse. Taip pat dalyviai varžosi ir skirtingose amžiaus kategorijose: vaikų (iki 12 metų), jaunuolių (nuo 12 iki 16 metų) ir suaugusiųjų (nuo 16 metų).

Penktadienį vyko didžioji dalis Hip-hop šokio pasirodymų. Šeštadienį, pasirodė Street dance kategorijos šokėjai, kurių likusi dalis vyks ir sekmadienį.

Dalyviai savo pasirodymais žiūrovams suteikė daug puikių emocijų, o lankstumu ir gebėjimu šokiu perteikti savitą gatvės stilių, ne kartą sukėlė ovacijas Kauno sporto halėje. Renginio organizatorius ir Nacionalinės Šokių asociacijos prezidentas Kęstutis Baranauskas džiaugėsi, kad teikiant prizus Lietuvos himną buvo galima išgirsti netgi po keletą kartų toje pačioje kategorijoje. Šeštadienį pasižymėjo Kauno šokių komandos „Me Gusta“ ir „AK dance“, užėmusios prizines vietas.

Varžybos atomazgą pasieks sekmadienį, kai po trijų dienų pasirodymų bus išrinkti geriausi šokėjai ir komandos likusiose kategorijose. Renginį inicijuoja Tarptautinė Šokių Organizacija (IDO), turinti 250 000 narių visame pasaulyje. Lietuvoje IDO atstovauja Nacionalinė Šokio Asociacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)