Be vakarinių renginių, festivalio atidarymo dieną Kauno apskrities centriniame pašte korespondencija bus žymima specialiai sukurtu "Kaunas Jazz" antspaudu. Festivalio metu bus pristatyta daugiau kaip 40 projektų. Į Kauną važiuoja džiazo žvaigždės iš 17 šalių, festivalyje dalyvaus beveik 300 dalyvių.

Džiazo mylėtojai tradiciškai plūs į Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) koncertų salę, o po koncerto linksminsis naktinėse džiazo sesijose, kurios vyks klube "Naktinė Oazė".

Platesniam klausytojų ratui vėl vyks didysis koncertas Kauno sporto halėje. Kadangi "Kaunas Jazz" jau nebe pirmus metus skelbiamas dvimiesčio festivaliu, tradiciškai paskutinę renginio dieną Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos klausytojų pageidaujamas atlikėjas.

Pusė festivalio renginių - nemokami. Tai tradiciniai koncertai Vienybės aikštėje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje, Kauno sinagogoje, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Džiazo gurmanai jau ketvirtus metus rinks populiariausią "Kaunas Jazz" festivalio grupę ar atlikėją, kuriam bus įteikta "Jazz Eaters Award" statulėlė. Šiais metais į šį apdovanojimą pretenduoja 12 atlikėjų ir grupių iš Lietuvos, Lenkijos, Italijos, JAV, Vokietija, Bulgarijos, Švedija, Danijos, Izraelio, Kamerūno ir Didžiosios Britanijos.

Skulptorius Danieliaus Sodeikos sukurta 50 centimetrų aukščio bronzinė statulėlė, vaizduojanti moters figūrą ir perauganti į stilizuotą muzikos instrumentą, bus eksponuojama VDU koncertų salėje.

Jubiliejinis festivalis neapsieis be naujovių. Balandžio 26-ąją bus surengta pirmoji tarptautinė mokslinė konferencija "Džiazo dabartis ir ateities perspektyvos Lietuvos, Europos ir pasaulio erdvėje".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją