Bene ryškiausiu metų renginiu planuoja tapti į Lietuvą atvyksiančių sunkiojo roko žvaigždžių „Rammstein“ pasirodymas, kuris visiems puikiai žinomais hitais bei įspūdingu šou sudrebins Vilniaus „Vingio“ parką, rašoma pranešime spaudai. Gegužės mėnesį į savo koncertus kvies ir charizmatiškoji atlikėja Monika Liu, pasaulinės sėkmės sulaukęs atlikėjas „Ten Walls“, scenos karaliene tituluojama atlikėja Džordana Butkutė bei Lietuvos hiphopo vėliavnešiai „G&G Sindikatas“.

Džiugi žinia ir krepšinio fanams – pirmą kartą Lietuvoje bus rengiamos istoriniu įvykiu tapsiančios Eurolygos finalo ketverto varžybos. Renginyje, į kurį bilietai buvo išparduoti vos per kelias valandas, susirungs keturios geriausios 2022-2023 m. sezono komandos.

Grupės „Poshlaya Molly“ koncertas
Gegužės 7 d. Vilniuje

Į Lietuvą atvyksta viena ryškiausių pop-punk muzikos grupių Ukrainoje „Poshlaya Molly“. Pastaroji savo pasirodymą, kuris bus 2023 m. gastrolių Europoje dalis, gegužės 7 dieną surengs naktinio klubo „Loftas“ scenoje. 2016-aisiais muzikanto Kiril Bledny įkurta grupė per daugiau nei septynis gyvavimo metus išleido penkis albumus ir pristatė devynis muzikinius klipus, kurie platformoje „Youtube“ surinko daugiau nei 100 milijonų peržiūrų.

Festivalis „Naujasis Baltijos šokis“
Balandžio 27 d. – gegužės 14 d. Vilniuje, Ukmergėje bei Žagarėje

Gegužės mėnesį Vilniuje, Ukmergėje ir Žagarėje vyks dar balandį prasidėjęs tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“. Tai renginys, nušviesiantis pasaulines šokio meno tendencijas bei pristatysiantis perspektyvius Lietuvos kūrėjus ir užsienio choreografus. Festivalio programoje – šiuolaikiniai šokio inovatoriai ir maištininkai:choreografijos virtuozė Catherine Gaudet, vitališkasis Marco de Silva Farreira, Oona Doherty bei Lietuvos choreografai Dovydas Strimaitis, Lukas Karvelis, Liza Balaisnaja, Grėtė Šmitaitė, Erika Vizbaraitė bei duetas „Be kompanijos“.

Monikos Liu albumo pristatymo koncertas
Gegužės 6 d. Vilniuje

Dar vienas ryškus pavasario prisiminimas – jautrus, intymus, dramatiškas ir sentimentalus atlikėjos Monikos Liu koncertas. Jo metu lietuviškos muzikos diva pristatys naują muzikinį albumą „Kodėl tu čia?“. „Po tokių įspūdingų metų prisikaupė daug naujų istorijų ir dainų. Netelpa viduje, tad privalau pasidalinti“, – kviesdama gerbėjus pasimatyti „Compensa“ koncertų salėje sako atlikėja. Kartu su ja ant scenos pasirodys ir scenos broliai Motiejus, Mykolas ir Benediktas Bazarai bei Mantas Joneikis.

Eurolygos finalo ketverto varžybos
Gegužės 19-21 d. Kaune

Gegužės mėnesį visus krepšinio fanus į „Žalgirio“ areną suburs pirmą kartą Lietuvoje rengiamos ir istoriniu įvykiu tapsiančios aukščiausio lygio Europos klubinio krepšinio finalinės kovos. Jų metu susirungs keturios geriausios 2022-2023 m. sezono komandos, sieksiančios išsiaiškinti, kuri jų yra verta turnyro čempionų titulo. Gegužės 19 d., penktadienį, „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiami du pusfinalio susitikimai, o dvikovos dėl trečiosios ir pirmosios vietos įvyks gegužės 21 d., sekmadienį. Nors visi bilietai į šias varžybas buvo išparduoti akimirksniu, tačiau tie, kurie jų įsigyti nespėjo, tai vis dar gali padaryti oficialioje „Fan-to-Fan“ bilietų perpardavimo platformoje iš tų, kurie į ,,Žalgirio“ areną atvykti nebegalės.

Eurolygos jaunimo turnyras
Gegužės 18-21 d. Kaune

Kartu su finalo ketvertu gegužės 18-21 dienomis Kauno sporto halėje vyks ir Eurolygos jaunimo turnyras, kuriame kvietimo dalyvauti sulaukė ir jaunieji „Žalgiriečiai“.
Dvidešimtą kartą vyksiančiame turnyre 8 komandos rungtyniaus dvejose grupėse: A grupėje žais atrankos turnyrus laimėję Barselonos „FC Barselona“ ir Madrido „Real“ aštuoniolikmečiai bei vardinius kvietimus gavę Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubai. „Žalgiris“ pateko į B grupę, kurioje susigrums su atrankos turnyrus laimėjusiomis Badalonos „Jovenut“ ir Belgrado „Mega MIS“ komandomis bei su iš Eurolygos talentų sudaryta ekipa.

„Ten Walls“ koncertas
Gegužės 19 d. Vilniuje

Paskutinį kalendorinio pavasario mėnesį vienas ryškiausių Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjų ir prodiuserių Marijus Adomaitis, geriau pažįstamas kaip „Ten Walls“, visus savo gerbėjus kviečia į pasirodymą po atviru dangumi, kuris gegužės 19 d. vyks Vilniuje, „Vasaros Terasoje“. Jo metu susirinkusieji išgirs ne tik pasaulinės sėkmės sulaukusį kūrinį „Walking With Elephants“, bet ir naujausio jo albumo hitus, kuriuos atlieka gerai žinomi Lietuvos ir užsienio dainininkai bei džiazo muzikantai.

Grupės „G&G Sindikatas“ koncertas
Gegužės 19 d. Kaune

Po ilgos pertraukos į Kauną sugrįžta Lietuvos hiphopo vėliavnešiai ir kone iki šiol savo srityje nenugalimi lyderiai „G&G Sindikatas“. Savo pasirodymą jie surengs pačioje miesto širdyje, „Oldman Kaunas“ kiemelyje. Per beveik trisdešimt grupės gyvavimo metų jie išleido 11 albumų bei gavo ne vieną apdovanojimą už kiekvienais metais aktualumo neprarandančią muziką. Naujausias jų albumas „Duona Kasdieninė/ Skeletai Spintoje“, kuriame tokie grupės hitai kaip Berlyne įrašytas „Demonay“, linksmasis „Randewu“, meilės Vilniui kupinas „Miestas“ bei visiems puikiai žinomas „Nenormalei“, pasirodė dar praėjusiais metais. Šiuos ir daugelį kitų repo vilkais tituluojamų atlikėjų kūrinius susirinkusieji galės išgirsti gegužės 19 dieną.

Rammstein – Europe Stadium Tour 2023
Gegužės 22 d. Vilniuje

Gegužės mėnesį Vingio parką drebins mūsų šalyje itin laukiama grupė „Rammstein“. Populiarieji Vokietijos industrinio metalo muzikos atstovai 2023-ųjų koncertines gastroles Europoje pradės Lietuvoje – tai bus vienintelis jų pasirodymas Baltijos šalyse. Susirinkusieji turės galimybę ne tik išgirsti visame pasaulyje didžiulės sėkmės sulaukusius „Rammstein“ hitus, tokius kaip „Du Hast“, „Benzin“, „Engel“, Amerika“, „Sonne“ bei daugelį kitų, bet ir išvysti nuo grupės pasirodymų neatsiejamą pirotechnikos šou. Manoma, jog pasiklausyti sunkiojo roko žvaigždžių į didžiausią koncertinę erdvę po atviru dangumi susirinks rekordinis skaičius gerbėjų.

Festivalis „Sun Fest 2023“
Gegužės 26 d. Šiauliuose

Vasara Šiauliuose šiemet prasidės anksčiau – gegužės 26 d. šiame mieste vyks muzikos festivalis „Sun Fest 2023“. Jo metu publiką džiugins puikiai melomanams žinomi atlikėjai – scenos grandas Kastytis Kerbedis, atliksiantis tokius hitus kaip „Pienių vynas“, „Sustok, traukiny“ bei „Dėl tavęs galiu“, dukart metų repo grupės titulą „M.A.M.A.“ apdovanojimuose pelnę „8 kambarys“ bei pasaulinio lygio atlikėja MINELLI, kurios debiutinis hitas „Rampampam“ net kelis sezonus buvo užvaldęs bene visų radijo stočių topus. Anot renginio organizatorių, čia veiklos turės ir mažieji – festivalio zonoje taip pat bus įrengta erdvė vaikams.

Raudonės pilies festivalis 2023
Gegužės 27 d., Raudonėje

Paskutinį gegužės mėnesio savaitgalį Raudonėje vyks „Raudonės pilies festivalis 2023“. Pagrindiniu jo akcentu taps iš Rumunijos atvyksianti bei su debiutiniu hitu „Rampampam“ išgarsėjusi atlikėja MINELLI. Į jaunystę sugrąžins nostalgiški ir iki skausmo žinomi italų didžėjus Benny Benassi bei atlikėjos Dhany hitai: „Every Single Day“, „Illusion“, „Hit My Heart“. Pagrindinėje scenoje taip pat pasirodys ir Lietuvos muzikos divos: romantiškoji Inga Jankauskaitė, pop muzikos atlikėjos titulą „M.A.M.A. 2022“ apdovanojimuose pelniusi Jessica Shy bei kiti žinomi šalies atlikėjai.

Džordanos Butkutės koncertas
Gegužės 25 d. Vilniuje

Pasibaigus turui po Lietuvą, Džordana Butkutė sugrįžta į Vilnių. Čia scenos karaliene tituluojama atlikėja surengs kol kas vienintelį savo pasirodymą. Po atviru dangumi „Vasaros terasoje“ skambės dešimtmečiais populiarūs Džordanos hitai: „Dėl tavęs“, „Sudužusios viltys“, „Tavęs ieškojo mama“, „Vienas namuose“, „Tavo pasaulis“, „Nemylėjau tavęs“. Dainininkė taip pat atliks kūrinius ir iš šių dienų repertuaro: „Išduodu tave“, „Nebijok, aš su tavimi“ ir daugelį kitų visiems puikiai žinomų dainų.

Grupės „Maneskin“ koncertas
Gegužės 18 d. Rygoje

Maneskin – Supermodel https://youtu.be/jODrVofka54

Žaibiškai išpopuliarėjusi rokerių ketveriukė „Maneskin“ atvyksta pas mūsų kaimynus latvius. Gegužės 18 d. savo pasirodymą jie surengs bene didžiausioje šalies koncertų vietoje – Mežaparko estradoje. Karjerą Romos gatvėse pradėjusi grupė pirmosios sėkmės sulaukė po to, kai 2017-aisiais sudalyvavo Italijos talentų konkurse „The X Factor“, o vėliau, po metų laiko, išleido debiutinį albumą „Il Ballo Della Vita“, kurį labiausiai išpopuliarino hitu tapęs singlas „Torna A Casa“. 2021-aisiais pasirodę ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos ir iškovoję pirmąją vietą jie sulaukė tarptautinio pripažinimo – su 7 deimantiniais, 161 platininiu ir 37 auksiniais diskais bei milijonais peržiūrų tokiose platformose kaip „Spotify“, „iTunes“ ir „Youtube“, italų rokeriai įtvirtino savo statusą didžiausiose pasaulio muzikos rinkose. Gegužės mėnesį Rygoje vyksiantis jų koncertas yra pirmojo pasaulinio turo „Loud Kids Tour Gets Louder“ dalis. Į Mežaparke vyksiantį „Maneskin“ pasirodymą iš Vilniaus ir Kauno vyks gerbėjų autobusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją