Bet ko nepadarysi dėl vieno bendro tikslo: naujausios dainos „Nerk į savaitgalį“ premjeros...

„Dar įrašinėjant dainos vokalą, jau jautėsi, kad kažkas negerai – gan sunkiai kvėpuoju. Bet net minčių nebuvo, kad už dviejų dienų teks gulėti ligos patale su aukšta temperatūra”, - pasakoja Jolanta. „Vien arbatos ir liaudiškas gydymas nepadėjo, teko kreiptis į medikus, kur buvo nustatyta, kad prasidėjo plaučių uždegimas. Iki paskutinės minutės nežinojom, ar filmuosim klipą, bet naktį prieš filmavimą suteikta skubi medikų pagalba, didelė dozė antibiotikų, leido darbą pradėti. Turbūt gerai, kad klipas filmuotas naktį, tai veide tiek nuovargio nesimato”.

Veikli moteris ir čia pat priduria: „Gyvenime tekę ne kartą eiti į sceną vos gyvai, netgi gauti žinią apie artimųjų mirtį, bet yra taisyklė: žiūrovas to neturi žinoti. Taip ir tą vakarą: sutelki visas jėgas ir pirmyn! O dar šalia vyrukų kompanija, kuri rūpinosi manimi kaip kūdikiu. Aš manau, jei kažkas suplanuota, ir yra nors menkiausia galimybė tai įvykdyti, reikia daryti be jokių atidėliojimų”, - įsitikinusi atlikėja.

Tad apie ką ši daina, pareikalavusi tiek fizinių jėgų ir ištvermės?

„Mintis buvo duoti žmonėms tai, kas visiems aktualu. Mėgstame ir laukiame kiekvieną kartą savaitės pabaigos, išsvajoto savaitgalio po sunkių kasdieninių darbų”, - dainos mintį atskleidžia Mantas. „Norėjosi kiekvienam perteikti tokią nuotaiką, kuri pozityviai užvaldytų ir maksimaliai padėtų atsipalaiduoti bei nerti į savaitgalį! Tiek muzika, tiek dainos žodžiai lengvai liejasi, tad tikimės, kad mūsų klausytojai pamėgs šį kūrinį, o galbūt jis pritrauks dar daugiau žmonių, kuriems mes ir mūsų dainos patiks”.

Nors dainą pavyko įgyvendinti per rekordiškai trumpą laiką – kūryba, įrašai bei vaizdo klipas gimė vos per dvi savaites, iš tikrųjų duetui teko palaukti, kol dienos šviesą išvys dainos tekstas, kurį parašė populiari tekstų autorė ir dueto vadybininkė Rūta Lukoševičiūtė – Daudienė.

„Ilgokai mąsčiau, apie ką galėtų būti naujausia Jolantos ir Manto daina”, - pasakoja Rūta. „Vis prisėsdavau rašyti, ir gimdavo eilės apie meilę. Galvoju, ne, šį kartą reikia kažko uždegančio: tokio, kad būtų neįmanoma atsispirti ir norėtųsi šėlti iki paryčių. Kai ši mintis atėjo, išsyk pasinėriau į kūrybą ir tekstą parašiau akimirksniu“, - šypsosi Rūta.

Kai jau tekstas buvo parašytas, atlikėjų pora kreipėsi į vieną žinomiausių muzikos prodiuserių Arvydą Martinėną – Vudį.

„Vienareikšmiškai superinis žmogus kaip ir jo nuostabi šeima”, - taip gražiai apie Arvydą atsiliepia atlikėjai. „Komandinis darbas vyko sklandžiai: klausomės ir priimame kritiką dėl geresnių rezultatų, tad pavyko gan greitai įrašyti vokalus“, - pasakoja Mantas.

Beje, pora įrašams turėjo neįtikėtinai mažai laiko: „Vienu šūviu – du zuikiai. Atskridus į Lietuvą, vakare koncertavome rudens šventėje Kietaviškėse, kitos dienos ryte buvome pas Arvydą įrašų studijoje ir tą pačią dieną išskridome namo, į Londoną“, - pasakoja Mantas. Netrukus po to įvyko ir dainos vaizdo klipo filmavimas, kuris, beje, nufilmuotas naktį Londono centre, o kiekvienas kadras – tarsi iš kino filmo. Kodėl atlikėjai filmavimui pasirinko būtent tokį paros metą? „Tik išgirdus dainą, iš karto supratome, kad video klipas turi būti filmuojamas vakare, tada, kai žmonės savaitgalį pradeda eidami į Londono centrą, į klubus, tiesiog praleisti smagiai laiką“, - atskleidžia Jolanta. „Netgi ir filmavome savaitgalį, kad pajausti tą dvasią, kai visi su šypsenom, puikiai nusiteikę užplūsta miesto gatves“, - rezultatu džiaugiasi atlikėjai.

Na, o priežasčių džiaugtis išties nemažai: muzikiniai poros keliai vis dažniau veda į Lietuvą. Čia jau suplanuoti artimiausi koncertai: spalio 20 d. Natkiškių Kultūros namuose; spalio 21 d. Čekiškės laisvalaikio salėje bei gruodžio 1 d. Kaišiadorių Kultūros centre.

Atlikėjai nuo pavasario kas mėnesį lankysis Lietuvoje ir koncertuos savo gerbėjams, dovanodami ir naujausias savo dainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją