Ištikimiausi projekto dalyvių gerbėjai Jūratės ir Kastyčio skvere susirinko likus kone pusantros valandos iki koncerto, kai vyko jo repeticija.

Kai iki koncerto liko keliolika minučių, beveik visi žmonės iš J. Basanavičiaus gatvės ėmė plūsti į Jūratės ir Kastyčio skverą.

Televizijoje išgarsėję atlikėjai priviliojo jaunimą, kurio pavakare Palangoje beveik nesimatė.

Tarpusavyje bendravusių vaikinų ir merginų tartis išdavė, kad jie atvyko iš Žemaitijos – aplink Palangą esančių miestų ir miestelių.

Jaunuoliai ne tik šėlo koncerte, bet, matyt, norėjo ir pasipuikuoti, nes nemažai merginų nepaisė prasto oro ir pasirinko jam nepritaikytą aprangą. Nors basos kojos aukštakulnėse basutėse buvo pamėlusios, merginų veiduose švietė šypsena. Vaikinų apranga buvo sportinė, o dažno rankose – alaus skardinė ar stipresnio alkoholinio gėrimo tara.

Kelerius metus Palangos sezono atidaryme tokios publikos nebebuvo, nes jos nedomindavo vykdavę kitokiems klausytojams skirti koncertai. Vietiniai palangiškiai iš aplinkinių kaimų suvažiuojančius jaunuolius vadina buduliais.

Nemažai jaunimo „pasišildė“ prieš koncertą – J. Basanavičiaus gatvėje rastose pakampėse vartojo alkoholinius gėrimus.

„X Faktoriaus“ dalyviai iškart įaudrino publiką, kurios Jūratės ir Kastyčio skvere susirinko keli tūkstančiai.

Grupė „ZetaBeat“, atlikėjos Miglė Pivoriūnaitė, Marija Beržė, Monika Pundziūtė pramogautojus ragino ir šokti, ir dainuoti.

Kol jaunimas linksminosi „X Faktoriaus“ dalyvių koncerte, tokiai muzikai neprijaučiantys vyresnio amžiaus žmonės sugužėjo į kavines, kuriose skambėjo rusiški ir lietuviški šlageriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (869)