„Soundboys.lt“ inciatyva gruodžio 1-ąją jo koncertas vyks sostinės menų fabrike „Loftas“.

Jau keliolika metų repą išpažįstantis GUF, kurio tikrasis vardas – Aleksejus Dolmatovas, pirmąjį kūrinį „Kitaiskaja Stena“ („Kinų siena“) įrašė 1998-aisiais, o rimtesnę karjerą pradėjo 2000-aisiais. Tuomet jis buvo projekto „Rolexx“ narys. Dar po ketverių metų GUF subūrė grupę „Centr“. Tiesa, tuomet atlikėjas jau rimtai užsiėmė ir soline veikla. 2006-aisiais pasirodęs singlas apie Rusijos šou verslo moteris „Gandai“ tapo tikra bomba. Pirmasis solinis Aleksejaus albumas „Gorod Dorog“ („Kelių miestas“) pasirodė net anksčiau už diską, įrašytą su „Centr“ – abu jie išleisti 2007-aisiais.

GUF ypač draugiškai bendrauja su Lietuvoje pavasarį pasirodžiusios ir grįžti pažadėjusios Rostovo grupės „KACTA“ nariais. Su kitu šio miesto atstovu Basta prieš dvejus atlikėjas net išleido bendrą albumą,

Atlikėjo talentas ne kartą įvertintas itin plačią muzikos rinką turinčios Rusijos apdovanojimuose. Svetainė „Rap.ru“ 2009-aisiais geriausiais paskelbė jo albumą „Doma“ („Namuose“) ir vaizdo klipą, o pats GUF tapo metų atlikėju. Juo išrinktas ir „Russian Street Awards“ 2010-aisiais, o pernai atsiėmė apdovanojimą už geriausią hiphopo projektą kanalo „Muz-TV“ rinkimuose.

Skaudžios patirties su narkotikais turėjusio GUF tekstuose jie – dažna tema. Vaikystėje su močiute gyvenęs maskvietis netruko susidėti su bloga kompanija, tuomet į Kiniją išvykę tėvai susirūpino ir išsivežė jį drauge. Pramokęs sudėtingos kinų kalbos visgi neatsisakė blogų įpročių, tad buvo priverstas grįžti į Rusiją, kur nuo visiško „nusivažiavimo“ jį išgelbėjo tik stipri valia bei meilė moteriai ir muzikai.

GUF pasirodymas Vilniuje gruodžio 1-ąją taps neeiline diena vertinantiems tikrą, kokybišką rusišką hiphopą. „Lofte“ atlikėjas visiškai šviežią solinį savo albumą „Sam Y...“ („Pats ir...“), žinoma, ir geriausius jau klasika tapusius kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)